Viceprimarul Tudor, răspuns agramat pe Facebook, în scandalul gunoiului din Scorniceşti. Liberalul, supărat că locuieşte la oraş

Viceprimarul din Scorniceşti, Daniel Tudor, a reuşit, joi seara, să se umple de penibil în urma unui mesaj postat pe Facebook, cu privire la scandalul neaprobării taxei de salubritate, fapt ce ar putea duce la un blocaj iar oraşul nu ar mai avea unde să depoziteze gunoiul.

Cu greşeli gramaticale, Daniel Tudor a încercat să arate că el şi colegii săi de la PNL sunt nemulţumiţi de faptul că, potrivit regulamentului de salubritate, oamenii din Scorniceşti trebuie să plătească pentru gunoi o taxă de oraş şi nu de mediul rural. Un astfel de amendamentul ar fi trebuit supus la vot în şedinţa de joi a CL Scorniceşti. Aceasta nu s-a mai ţinut, însă, din lipsă de cvorum, urmând a fi convocată din nou pentru miercurea următoare. Au lipsit liberalii (şase), cei doi consilieri ALDE și unul de la PNŢCD.

„Este pentru a 3-a oară când se încearcă majorarea taxei speciale de colectare a gunoiului menajer de pe raza orașului Scornicești, incluzând, evident, și toate satele aparținătoare. Ca și în rândurile trecute, nici astăzi nu am considerat oportun majorarea acestei taxe având în vedere că obligă cetățenii la plata unor sume exagerate, total nejustificate. Ca exemplu, colectarea și transportul gunoiului menajer în localitatea Topana este în cuantum de 3,69 lei/persoană iar într-un sat aparținător Scorniceştiului, exemplu Piscani, taxa propusă este de 12 lei/persoană neţinându-se cont de faptul că gunoiul menajer din Topana este adus la stația din Scornicești de la 70 de km distanță iar de la Piscani până la aceeași stație de transfer este de mai puțin de 1 km”, explică viceprimarul cu propriile cuvinte.

În următoarele rânduri, însă, Daniel Tudor batojocoreşte şi mai mult limba română, dovedind că îi este străină complet. Astfel, alesul liberal face referire la o teamă de „repercursiuni”, în loc de repercusiuni, aşa cum este corect în limba oficială.

„O altă diferență dintre locuitorii comunelor și cei ai orașului Scornicești îl reprezintă faptul că primii beneficiază de pubele în fiecare gospodărie în timp ce, în satele aparținătoare Scorniceştiului, cetățenii nu beneficiază de pubele în gospodării, aceștia fiind nevoiți să care gunoiul la fostele platforme. Vreau să înțeleagă toată lumea că noi, consilierii PNL lucrăm, exclusiv, în interesul cetățenilor care ne-au dat votul să îi reprezentăm în Consiliul Local. Și da, de fiecare dată, indiferent de repercursiuni și presiuni, noi vom vota doar in interesul cetățenilor noștri”, mai spune vicele Daniel Tudor.

Valoarea taxei pe care fiecare localitate trebuie să aprobe este de 3,69 lei, per persoană, lunar, în mediul rural, în timp ce la oraş de 11,75 lei de persoană, lunar. O parte a aleşilor din Scorniceşti vrea să adopte valoarea prevăzută pentru mediul rural.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a explicat că în cazul în care aleşii din Scorniceşti nu aprobă taxa prevăzută în regulamentul de salubrizare şi insistă cu impunerea unui amendament care vizează reducerea acesteia la nivelul comunelor, oamenii de aici nu vor mai avea unde să depoziteze gunoiul, după operaţionalizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). Mai mult, oraşul va trebui să decontezel cheltuielile din proiect.