Sănătate

2020-05-25, 13:30:15

Un nou caz în focarul de la Ambulanţă. Soţia unui angajat al SAJ Olt, testată pozitiv cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică raportează un nou caz de infectare cu coronavirus, în judeţul Olt. Este vorba despre un contact de familie, soţia, al unui angajat al Ambulanţei, confirmat anterior.

Numărul total al oltenilor care au contactat noul coronavirus ajunge, astfel, la 76. Din totalul cazurilor, 45 de persoane sunt deja declarate vindecate şi externate, iar 29 sunt sub îngrijirea medicilor. Doi olteni au murit, de la începutul pandemiei.

„De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt, a fost înregistrat un singur caz de infectare cu virusul SARS-COV-2, contact de familie al unui caz confirmat anterior, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Ancheta epidemiologică în legătură cu clusterul de infectare COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt continuă”,
precizează Prefectura Olt.

Până astăzi, focarul de la Ambulanţa Olt numără 24 de persoane. 20 dintrea cestea sunt angajaţi ai SAJ Olt, 19 internaţi la Spitalul Slatina, plus pacientul zero, asistenta de 45 de ani, din Mioveni, internată în judeţul vecin şi raportată de DSP Argeş. acestora li se adaugă patru contacţi, cazul de astăzi şi trei membri ai familiei uneia dintre asistentele pozitivate săptămâna trecută, soţul jandarm şi cei doi copii.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 73 de persoane. Alte 1.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru Olt, au fost prelucrate 2.354 de teste.


Comentarii

Redacţia

2020-05-25 13:30:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...