Agricultură

2019-11-18, 15:24:00

Terenurile din zona Izbiceni, cele mai fertile din judeţ. Rotea: „Îşi păstrează configuraţia fizică timp de sute de ani”

Toţi localnicii din Izbiceni se ocupă cu legumicultura. Îndeletnicirea nu este întâmplătoare şi are tradiţie în zonă. Specialiştii olteni au stabilit că în zona Izbiceni sunt cele mai roditoare terenuri din judeţ.

Directorul Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Olt, Constantin Rotea, a precizat că se fac în continuare studii privind fertilitatea terenurilor.

„Facem monitorizare sol-teren în zona Corabia, Izbiceni şi Tia Mare. Am recoltat probe ca să le putem lucra în laborator când se schimbă vremea. Nu sunt probleme mari în zona Corabia, rezultatele nu par a fi îngrijorătoare. În schimb, terenurile din zona Izbiceni sunt cele mai fertile. Acestea îşi păstrează configuraţia fizică timp de sute de ani”, a spus Rotea.

Studiile realizate de OSPA Olt au permis realizarea unei statistici privind clasa de calitate a solurilor din judeţ. Solurile au fost împărţite în clase de calitate, notate de la I, cel mai fertil sol, la V - pentru cele neproductive. Dacă avem cele mai fertile soluri la Izbiceni, în nordul extrem al judeţului fermierii nu pot scoate producţii superioare.

Comentarii

Redacţia

2019-11-18 15:24:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...