Agricultură

2019-11-12, 13:52:20

Sute de sesizări la APIA Olt pentru arderea miriştilor. Doi fermieri olteni ar putea fi sancţionaţi cu diminuarea subvenţiei, dacă se va stabili că au pus focul intenţionat

APIA Olt a primit peste 200 de sesizări de la ISU Olt privind izbunirea unor incendii de mirişti. Specialiştii de la APIA Olt analizează imaginile primite de la pompieri şi efectuează anchete. Doar doi fermieri olteni ar putea fi sancţionaţi cu diminuarea subvenţiei, dacă se va stabili că şi-au incendiat miriştile.

Purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea, a precizat că multe incendii nu au izbucnit pe parcele ce aparţin fermierilor.

„Avem peste 200 de sesizări primite de la ISU Olt, în acest an. În creştere faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 150 de sesizări. Majoritatea sesizărilor sunt pentru incendii pe lângă canale, de resturi vegetale, dar nu pe parcele declarate de către fermieri. Mai sunt situaţii când fermierii vin cu proces verbal constatator de la comisia din cadrul primăriei locale prin care se arată că arderea nu a avut loc din vina agricultorilor”, a spus Corina Grecea.

Doi fermieri riscă să fie sancţionaţi, după ce parcelele lor au fost cuprinse de flăcări. Aceştia au fost pârâţi de vecini că şi-au incendiat miriştea.

„Avem doi fermieri care au avut parcele incendiate. În urma unor sesizări, s-a confirmat incendierea parcelelor. Ei sunt introduşi la control. Noi analizăm imaginile primite de la ISU, uneori se face şi deplasarea în teren. Dacă se confirmă în cazul celor doi fermieri că au dat foc, ei vor fi sancţionaţi cu diminuarea drepturilor care li se cuvin. Aceste sancţiuni sunt în funcţie de gravitatea incendiului. Dacă s-a constatat că focul vine din altă parte şi a cuprins doar marginea parcelei, fermierul nu este sancţionat, pentru că nu este din vina lui”, a adăugat Corina Grecea.   

Comentarii

Redacţia

2019-11-12 13:52:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...