Comunitate

2020-01-13, 15:28:41

Sfaturi pentru protejarea apometrelor şi conductelor de apă împotriva îngheţului

Reprezentanţii Companiei de Apă Olt recomandă protejarea instalaţiilor proprii de alimentare cu apă, în perioada de iarnă, când temperaturile scad sub zero grade Celsius.

Potrivit unui comunicat remis de CAO, în scările de bloc, ferestrele şi uşile trebuie să fie închise şi verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheţ. Se recomandă și înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul.

Conductele de apă au nevoie de un strat protector termic împotriva îngheţului, astfel de materiale speciale pentru izolat conducte găsindu-se în magazinele specializate.

Apometrele trebuie izolate cu materiale termoizolante, iar pentru cele care sunt montate într-un cămin trebuie să existe capac care se închide etanş. Şi branşamentul de apă expus temperaturilor negative, trebuie izolat corespunzător pentru a nu îngheţa în perioada de iarnă.

Totodată, Compania de Apă Olt recomandă utilizatorilor care locuiesc la case, să verifice şi să izoleze robineţii din curte, respectiv căminele de apometru.

Nerespectarea măsurilor recomandate de operator poate duce la îngheţarea şi distrugerea conductelor de apă, a robineţilor, a apometrelor şi la întreruperea alimentării cu apă potabilă a instalaţiilor interioare din locuinţe.

„Toate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheţ intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociaţiilor de proprietari, după caz, deoarece spaţiul unde există reţele interioare de distribuţie apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectiv. În cazul în care apometrele sau instalaţiile de apă se defectează din cauza îngheţului, pentru că nu au fost protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora”, spune sursa citată.

Pentru problemele legate de funcţionarea contoarelor sau a serviciului public de alimentare cu apă, cetăţenii pot suna la numărul de telefon: 0249 423 419, Dispeceratul Companiei de Apă Olt sau pot scrie mesaje pe pagina de Facebook a instituţiei.


Comentarii

Redacţia

2020-01-13 15:28:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...