Şapte angajaţi ai DJST Olt au protestat împotriva discriminărilor salariale

Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Olt şi-au întrerupt activitatea între orele 11.00 și 12.00 pentru a se alătura protestului organizat la nivel naţional. Şapte din cei 12 salariaţi ai instituţiei şi-au manifestat astfel nemulţumirea faţă de neaplicarea politicii unitare a creşterilor salariale.

Protestul desfăşurat sub forma unei greve japoneze a fost unul inedit. Salariaţii au ieşit în faţa instituţiei şi s-au fotografiat cu spatele, pentru a evidenţia astfel atitudinea conducerii ministerului.

„Forma noastră de protest este urmare a nemulţumirilor pe care cu toţii le avem, legate de salariile neechitabile, de politica de salarizare neunitară, care se aplică în momentul acesta. Doleanţele noastre au fost făcute publice de mult conducerii unităţii, ministerului, dar n-am primit niciun răspuns. Am apelat la această formă, care sperăm să dea roade, din moment ce la nivel de ţară ne manifestăm cu toţii”,
a precizat Gabriela Jugănaru, consilier superior în cadrul DJST Olt.

Potrivit spuselor Gabrielei Jugănaru, cel mai mic salariu pe care un angajat al instituţiei îl primeşte este de doar 836 de lei. Pentru a compara veniturile cu funcţionarii din alte instituţii, a fost înaintă o solicitare Prefecturii Olt, însă aceasta a rămas deocamdată fără răspuns.

„N-aş putea spune care sunt cele mai mari diferenţe salariale între noi şi colegii din alte sectoare. Am solicitat domnului prefect o prezentare a salariilor din celelalte unităţi deconcentrate, pe funcţii, însă, din păcate, n-am primit un răspuns în acest sens. Nu ştiu exact, dar cert este că există mari diferenţe, ţinând cont că din 2008 salariile noastre n-au fost modificate. Pot spune că cel mai mic salariu net al unui angajat al Direcţiei Judeţene pentru Sport Olt este de 836 de lei”, a mai precizat Gabriela Jugănaru.

În situaţia în care această primă formă de protest va rămâne fără ecou, membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret iau în calcul declanşarea conflictului colectiv de muncă, pichetarea MTS şi întreruperea activităţii până la soluţionarea revendicărilor.