Agricultură

2020-01-31, 20:10:28

Programul Tomata, noi condiții. DAJ Olt: „Fermierii trebuie să aibă registrul tratamentelor”

Programul Tomata continuă și în acest an, fiind impuse noi condiții pentru fermieri.

Directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie, a precizat că sunt condiții noi în Programul Tomata, din acest an.

„Pentru a fi eligibili, trebuie să dețină 1.000 de metri pătrați, să valorifice două kg/ mp, să fie înregistrați în registrul agricol la data depunerii cererii, nu știm dacă primăriile au deja registele noi. Totodată, ca noutate, trebuie să dețină registrul de evidență al tratamentelor și să facă dovada valorificării pănâ la 31 mai. Valoarea sprijinului este de 14.248.8 lei, adică 3.000 de euro. Cererile pot fi depuse până la data de 20 martie. Fermierii trebuie să depună și o copie după fila din registrul agricol, este tot o noutate”, a spus Gabriela Andronie.

Documentele justificative se depun până la 30 iunie.

Dacă vor fi descoperiți cu erori, fermierii vor fi nevoiti să dea banii înapoi și se vor emite decizii de recuperare.

O altă noutate este că inspectorii vor întocmi fișa de verificare la începutul rodirii.

Proiectul de hotărâre privitor la „Ajutor de minimis la tomate”, pentru anul 2020, este afișat pe site-ul Ministerului Agriculturii, iar fermierii pot depune opinii timp de 10 zile.

 


Comentarii

Redacţia

2020-01-31 20:10:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...