Sănătate

2019-08-09, 14:51:44

Pregătiri pentru al doilea ciclu de acreditare. Personalul medical de la Spitalul Caracal, instruit pentru a înţelege conceptul de calitate

Spitalul Caracal se află în plin proces de îndeplinire a standardelor de acreditare stabilite pentru ciclul al doilea de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. Reprezentanţii unităţii medicale din Caracal transmit periodic structurii centrale indicatorii de monitorizare. Se lucrează la îmbunătăţirea comunicării cu pacientul, dar şi la creşterea condiţiilor hoteliere. Personalul medical este instruit pentru a înţelege conceptul de calitate.

Vizita de lucru în vederea acreditării este programată spre finalul anului viitor. Pentru ca Spitalul Municipal Caracal să treacă şi de această evaluare, specialiştii unităţii medicale acţionează pe mai multe direcţii.

Astfel, se pune accent pe siguranţa pacientului, dar şi pe comunicarea cu acesta.

„În centrul acţiunilor şi măsurilor luate de managementul Spitalului Municipal Caracal se află pacientul, punându-se accent deosebit pe siguranţa acestuia şi pe o mai bună comunicare. Se urmăreşte realizarea unui mediu prietenos pentru pacient, a unui mediu de îngrijire care să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea asistenţei medicale. Pacientul este abordat integrat şi specific, asigurându-se continuitatea asistenţei şi a îngrijirilor medicale. În vederea realizării ordinelor trasate, personalul este instruit pentru a înţelege conceptul de calitate”, se arată într-un comunicat al Spitalului Caracal.

Reprezentanţii unităţii medicale caracalene spun că acest ciclul de acreditare este mult mai dificil de realizat.

„Comparativ cu primul ciclu de acreditare, putem spune că acesta este mai dificil, punându-se accentul pe modul de implementare şi monitorizarea procedurilor. În primul ciclu s-a mers pe existenţa procedurilor şi a protocolelor. De asemenea, sunt standarde care vizează mai strict riscurile, cu accent pe riscurile clinice, siguranţa pacientului sau etică medicală”, mai spun reprezentanţii Spitalului Caracal.

Unitatea medicală din Caracal a fost acreditată în octombrie 2015. Spitalul are în prezent gradul patru, însă conducerea îşi doreşte să avanseze la gardul al treilea.


Comentarii

Redacţia

2019-08-09 14:51:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...