Comunitate

2020-02-24, 16:19:49

Poză cu un utilaj de deszăpezire pe un drum naţional din Olt, postată de ministrul Dezvoltării. Drumarii spun că îndepărta crengile doborâte pe carosabil de vântul puternic

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a postat pe contul său de Facebook o fotografie despre susţine că este de pe un drum naţional din Olt cu un utilaj de deszăpezire care rula pe carosabil deşi nu este zăpadă. Şeful SDN Slatina, Adrian Motorga, a explicat că utilajul îndepărta crengile rupte de vântul puternic, fiind Cod Portocaliu.

Ion Ştefan a cerut o explicaţie de la autorităţile locale, deşi drumul se află în administrarea Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), instituiţie aflată în subordinea Guvernului.

„Deszăpezire pe uscat pe Drumul Național 54 între Corabia și Ianca, în județul Olt, sau cum ne mințim singuri că avem de treabă. Mașina de curățat zăpada de pe carosabil rula azi, 24 februarie a.c., cu lama jos deși drumul este uscat iar pentru județul Olt nu a fost emisă nicio atenționare de ninsoare. Poate autoritățile locale au vreo explicație plauzibilă, că eu unul nu am găsit…”, a scris ministrul.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a afirmat că utilajul a fost folosit pentru îndepăratarea crengilor, căzute în urma vântului puternic, Oltul fiind sub Cod Portocaliu.

„Şeful de district mi-a spus că este vântul foarte puternic, pe Cod Portocaliu, şi se rup crengi din pomi şi nu are cu ce să le dea la o parte. A trimis un utilaj care le mută mai la marginea drumului. Aceasta este decizia pe care a luat-o el să îndepărteze crengile pentru că sunt şi unele mai mari care pot produce pagube autoturismelor, să le spargă baia sau să le rupă bările. Sunt foarte multe căzute şi nu poate să le facă manual. Utilajul este închiriat, a făcut şi el cu ce a avut la dispoziţie”, a declarat Motorga.

Meteorologii au actualizat Codul Galben de vânt anunţat pentru judeţul Olt, emitând o avertizare Cod Portocaliu. Atenţionarea este valabilă până în această după-amiază.

Codul Portocaliu de vânt în judeţul Olt este valabil până la ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, nordul Dobrogei, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări susținute cu viteze de 80-95 km/h, iar în Moldova, temporar cu peste 90-100 km/h.


Comentarii

Redacţia

2020-02-24 16:19:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...