Comunitate

2017-04-18, 13:00:47

Peste cinci sute de solicitări la Ambulanţă, de Paşte. Numărul intervenţiilor a crescut cu 20 la sută

524 de olteni au avut nevoie de asistenţă medicală de specialitate de Paşte şi au chemat ambulanţa. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt spun că numărul solicitărilor a crescut cu peste 20 la sută.

Sute de pacienţi cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat sau cu colici abdominale au solicitat, în ultimele trei zile, o ambulanţă.

Mulţi au fost şi cei care au întrecut măsura când a venit vorba de alcool şi au avut nevoie de asistenţă medicală de specialitate.

Medicul din cadrul SJA Olt, Mădălina Deloreanu, a precizat că numărul solicitărilor a crescut cu 20 de procente în aceste zile de sărbătoare.

„În 72 de ore am avut 524 de solicitări. Se observă o creştere cu 20 la sută faţă de solicitările dintr-o perioadă obişnuită. Au predominat pacienţii cu boli cardiovasculare care s-au decompensat, şi anume crize de tensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, pacienţi cu diabet zaharat care s-au decompensat, pacienţi cu colici abdominale. Din cauza consumului de alcool, unuii pacienţi au prezentat agitaţie psihomotorie”, a spus Deloreanu.

Autosanitarele SJA au intervenit şi la cele opt accidente ce au avut loc pe raza judeţului în ultimele trei zile. Cel mai grav a fost accidentul de la Vişina, de duminică, când au fost implicate 11 victime, aici intervenind două maşini SMURD, cinci ambulanţe ale SJA Olt, dar şi descarcerarea.

Comentarii

Redacţia

2017-04-18 13:00:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro