Agricultură

2018-09-05, 12:40:41

Pesta porcină nu sistează Programul bazna-mangaliţa în judeţ. Vineri se face următoarea livrare de purcei

Din fericire, până în acest moment, în judeţul Olt nu au fost identificate focare de pestă porcină africană. Drept urmare, Programul de susţinere a crescătorilor de porci din rasele bazna şi mangaliţa continuă, vineri urmând a se face o nouă livrare.

Autorităţile locale sunt în alertă din cauza pestei porcine. Deşi nu a fost identificat niciun focar în judeţul Olt, procedurile sunt urmate de instituţiile responsabile.

„În judeţul Olt nu avem semnale cum că ar exista pestă porcină, nici măcar suspiciuni. Suntem organizaţi, la nivelul Prefecturii, împreună cu DSV-ul şi cu toate celelalte instituţii implicate, şi fiecare persoană ştie ce rol are, unde este filtru, unde vor fi amplasate gropile, totul este pus la dispoziţie din momentul în care se confirmă primul focar de pestă, dacă se va confirma. Dar sperăm să nu ajungem în această situaţie”,
a declarat directorul Direcţiei Agricole Olt, Dragoş Drăghicescu.

Acesta mai spune că atâta vreme cât nu avem nici măcar de pestă, Programul bazna-mangaliţa continuă în judeţul Olt, neavând vreo interdicţie în acest sens.

„Vineri vom face următoarea livrare. Este vorba despre şase purcei care vor ajunge la un crescător din Scorniceşti. Furnizorul este acelaşi care ne-a dat şi ultimii purceluşi livraţi, din Găneasa. Nefiind vorba despre un transport interjudeţean, nu avem nevoie de vreun aviz de la DSVSA. Până la finalul lunii vom mai face o livrare, de zece purcei, la un alt crescător înscris în program, tot din Scorniceşti”, a mai spus Dragoş Drăghicescu.

Până în acest moment, 517 olteni care vor să crească purcei s-au înscris în acest program, cu un număr de 4.420 de purcei. Direcţia Agricolă Olt estimează că până la finalul acestui an va reuşi să livreze 325 de porci către crescători, 44 fiind deja livraţi în acest moment.

Comentarii

Redacţia

2018-09-05 12:40:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...