Agricultură

2019-01-07, 12:27:01

Oltenii mai au la dispoziţie o jumătate de an pentru a solicita sprjin financiar pentru înfiinţarea de suprafeţe împădurite

Deşi sesiunea a treia a submăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite din PNDR 2014-2020” a fost lansată la începutul lunii decembrie, niciun olteanu nu a solicitat sprijinul. Aceştia au termen până pe 28 iunie să-şi depună cererile la APIA Olt.

Fermierii care deţin teren agricol sau neagricol şi doresc înfiinţarea de plantaţii forestiere mai au la dispoziţie o jumătate de an pentru a solicita acest sprijin financiar. Completarea Cererii de sprijin se realizează online şi se depune pe suport de hârtie la APIA Olt.

Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înființarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție. Beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi formele asociative ale acestora.

La nivelul judeţului, în primele două sesiuni, sunt trei beneficiari pentru 20 de hectare, cu specii salcâm şi gârniţă pe zona de nord a judeţului Olt. Astfel, sunt înfiinţate suprafeţe împădurite la Leleasca, Corbu şi Scorniceşti.

Comentarii

Redacţia

2019-01-07 12:27:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...