Social

2019-11-25, 10:36:27

Oltencele lovite de parteneri, cursuri gratuite de formare profesională. Proiectul Venus vine în sprijinul femeilor abuzate

Femeile abuzate de către parteneri pot primi consiliere vocaţională şi pot beneficia de cursuri de formare profesională din partea specialiştilor DGASPC Olt. Doar aşa, oltencele victime ale violenţei domestice pot să devină independente şi să rupă relaţiile cu partenerii violenţi.

Oltencele care se află în astfel de situaţii pot fi cazate în Centrul de primiri în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din cadrul DGASPC Olt. Totul este posibil datorită Proiectului Venus.

„În scopul prevenirii și combaterii violenței domestice și violenței împotriva femeilor și cel al promovării principiului egalității de șanse între femei și bărbați, reamintim că victimele violenţei domestice pot beneficia de servicii de consiliere juridică, psihologică și, dacă este nevoie, de rezidență, în Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie, din cadrul DGASPC Olt. Ulterior, prin Proiectul «VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!», finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Axa Prioritară 4, Obiectiv Specific 4.4, lansat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), în care DGASPC Olt este partener, pot primi consiliere vocațională, formare profesională și cazare într-o locuință protejată, în vederea facilitării transferului către o viață independentă, prin reintegrare socio-profesională şi economică”, se arată într-un comunicat al DGASPC Olt.

Violenţa împotriva femeilor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului, care totuși continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume.

Comentarii

Redacţia

2019-11-25 10:36:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...