Comunitate

2019-08-07, 15:39:14

Noi focare de pestă porcină, confirmate. Virusul a ajuns în gospodării din Ipoteşti, Studina, Gura Padinii şi Orlea

Şi oltenii din Ipoteşti, Studina, Gura Padinii şi Orlea sunt afectaţi de pesta porcină africană, după ce virusul a fost confirmat în gospodării din aceste localităţi. Autorităţile s-au întrunit, miercuri, în şedinţă în cadrul CLCB Olt pentru a dispune noi măsuri, pentru limitarea extinderii epidemiei.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DSVSA Olt, noi focare de pestă porcină au fost confirmate la Ipoteşti, Studina, Gura Padinii, Sprâncenata şi Orlea. Astfel, noi localităţi sunt adăugate în rândul celor afectate de pesta porcină africană.

Autorităţile s-au întrunit în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Olt, urmând a fi dispuse noi măsuri pentru limitarea extinderii epidemiei.

Totodată, suspiciunile de la Sprâncenata (două), de la Gostavăţu - Slăveni şi Stoeneşti au fost şi ele confirmate de către structura centrală.

În afara noilor focare descoperite miercuri, la nivelul judeţului mai evoluează alte 31, după cum urmează: Cilieni - şapte focare, extravilanul localităţii Ianca - două focare, Dăneasa - un focar, Sprâncenata - două focare, Slăveni (Gostavăţu) - nouă focare, Stoeneşti - şapte focare, Drăgăneşti-Olt - două focare (unul în satul Comani), Văleni - un focar.
 
Potrivit datelor furnizate de DSVSA Olt, la nivelul judeţului au fost ucişi preventiv peste o mie de porci, după cum urmează: 209 suine din 56 de gospodării din Slăveni-Gostavăţu, unde s-au făcut şi deconturile pentru ca proprietarii să fie despăgubiţi, şi 668 suine, la Cilieni. Alte 182 de suine au fost ucise în focarele din localităţile afectate.

Comentarii

Redacţia

2019-08-07 15:39:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...