Actualitate

2020-07-13, 11:59:31

Nelu Tătaru, despre numărul mare de infectați din ultimele zile: „Nu e un pericol, ca să dăm stare de urgență”

Nelu Tătaru a vorbit luni de dimineață despre numărul mare de infectați cu coronavirus din ultimele zile. „Nu e un pericol, ca să dăm stare de urgență!”, a spus ministrul Sănătății.

Potrivit observatornews.ro, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, luni, că nu suntem în colaps medical, întrucât există suficiente locuri în spitale, chiar şi în secţiile de terapie intensivă, unde avem internaţi 243 de pacienţi în prezent. Acesta afirmă, însă, că trebuie gestionat numărul de cazuri, în special al pacienţilor în stare gravă, care vor ajunge să aglomereze paturile de terapie intensivă care sunt limitate.

„Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de cazuri la Terapie Intensivă, adresabilitatea la serviciile de urgenţă este încă acceptabilă, avem asimptomaticii sau cu simptome uşoare care au solicitat externarea, avem locuriîn spitale”, a declarat Nelu Tătaru, la Galaţi.

Ministrul a precizat că „râmâne gestionarea de la o zi la alta a numărului de cazuri şi în special cei cu simptomatologie severă care vor aglomera la un moment dat Terapiile Intensive”.

Tătaru a explicat că luni vor fi mai puţine cazuri anunţate, întrucât numărul de testări a fost mai mic în weekend.

În ciuda faptului că săptămâna trecută am avut două zile în care a fost depășit recordul de infectări în 24 de ore, ministrul spune că nu se pune problema revenirii la starea de urgență: „Nu văd acum un pericol pentru a da stare de urgență! Gestionăm situația. Dacă normele erau respectate, aveam un număr redus de infectări. Trebuia să avem relaxare și la 1 iulie, nu s-a petrecut”. 


Comentarii

Redacţia

2020-07-13 11:59:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...