Merită să le încerci: cele mai amuzante 6 idei de activități indoor pe care copiii le adoră

Timpul liber petrecut în casă, alături de cei mici, este și foarte plăcut, dar și extrem de provocator. Plăcut - pentru că ai ocazia să comunici mai mult cu puiul tău, să vă jucați împreună sau, pur și simplu, să vă uitați la un film simpatic pe care voiați să îl vedeți de ceva vreme. Provocator - pentru că prichindeii se plictisesc extraordinar de repede, iar tu trebuie să faci ceva în acest sens, să împiedici cumva monotonia să vă invadeze teritoriul. Așadar, e momentul să te reinventezi și o poți face apelând tot la joc și joacă.
Află care sunt cele mai distractive 6 jocuri de interior, preferatele copiilor

1.       „Treasure hunt” – cea mai haioasă ”vânătoare de comori” - Nu, nu trebuie să ieșiți din casă pentru această activitate, ci este suficient spațiul din interiorul locuinței. Gândiți împreună întreaga strategie, realizați decorul, harta, stabiliți care este obiectivul final. În funcție de timpul alocat jocului, îl puteți face cât de amplu vă doriți. Într-o zi realizați tezaurul, din materiale reciclate, poate chiar și un mini–cufăr dintr-o cutie de pantofi, de exemplu. În altă zi ocupați-vă de hartă, realizați trasee de urmat și locuri unde ar putea sta ascunse comorile (nasturi, ghemotoace de hârtie etc.). În cea de-a treia zi, intrați, pe rând, în pielea vânătorului de comori și plecați să explorați dormitorul sau livingul în căutarea cufărului mult dorit. Imaginația este cheia și baza acestui joc antrenant și creativ. Merită încercat!

2.       Reciclăm, planeta salvăm și avem cu ce să ne jucăm! Ai adunat ceva tuburi de la hârtia igienică în ultima vreme? Foarte bine, pentru că acestea se pot transforma în... animăluțe! Ai nevoie doar de foarfece, lipici, creioane colorate, acuarele și, cu puțină imaginație, din niște banale cartoane, se vor naște iepurași, cățeluși și pisicuțe și altele. Provoacă-l pe cel mic să le pună nume și, în jurul lor, creați o poveste care poate lua chiar forma unei mici piese de teatru.

3.       Mimă – un joc pentru orice vârstă! Chiar așa, mima nu doar că este unul dintre jocurile care se pretează oricărei vârste, dar nici nu are nevoie de vreo prezentare aparte. Bazată, după cum însuși numele o indică, pe folosirea limbajului non-verbal, deci pe cel al trupului, este o reală provocare super distractivă pentru cei mici și cei mari deopotrivă.

4.       Activități educative –  tehnologia trebuie acceptată și folosită în scopuri benefice și, tocmai din acest considerent, este inclusă, din ce în ce mai des, în procesul de învățare. Astfel, cu ajutorul unor jocuri educative pentru copii, care pot fi conectate foarte facil la un laptop sau o tabletă, chiar și preșcolarii pot învăța și dezvolta anumite abilități prin joacă.

5.       Nimic neobișnuit, doar puțin inedit: camping & picnic în mijlocul sufrageriei – nici nu ai nevoie de cort pentru a campa indoor! Cu ajutorul unei pături ceva mai mari și al mobilierului, improvizează un adăpost. Decorează-l cu pernuțe și păturele. Cel mic îl va adora și va folosi locul respectiv pentru a se juca, citi sau dormi. Cât despre picnic, cu ajutorul prichindelului, prepară câteva sandwich-uri gustoase, limonadă și așază-le într-un coș, alături de câteva dulciuri, covrigei și orice altceva bun de ronțăit. Savurați gustarea pregătită în interiorul adăpostului.

6.       Karaoke în pași de dans! Iată o activitate 2 în 1: cântați pe două voci, în timp ce țineți ritmul melodiei, mișcându-vă în voie prin toată casa. Mai întâi, faceți o listă cu piesele voastre preferate și nu încetați jocul până ce nu le veți fi cântat (și dansat!) pe toate.

Dacă vrei să știi mai multe despre beneficiile pe care muzica le are în dezvoltarea copiilor, articolul de aici îți poate fi de folos.

Iată că există soluții și variante de încercat atunci când vremea de afară sau situația în care te găsești nu îți permit să mergi cu copilul la plimbare sau în parc, la joacă. Transformă timpul petrecut împreună, în casă, în momente distractive, pline de veselie și bună dispoziție. Avantajele nu vor întârzia să apară!

Sursă foto: storyblocks.com