Politică

2020-10-14, 10:09:12

Marius Iancu: „Nouă ne pasă! Legi pentru siguranţa românilor"

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, şi-a dat votul pentru câteva legi utile și așteptate de români.

Este vorba despre Legea pentru acordarea stimulentelor pentru profesori și personalul auxiliar și nedidactic din învățământul școlar și universitar prin care aceste categorii  vor primi 2000 lei lunar, respectiv 1500 lei lunar, pe durata stării de urgență și de alertă pentru expunerea la riscul răspândirii virusului  SARS COV 2.

Totodată, social-democraţii au votat pentru adoptarea Legii privind acordarea Pachetului minimal de servicii copiilor din medii defavorizate, proiect legislativ care a fost făcut în colaborare cu UNICEF.

Pachetul include servicii de bază și de informare în domeniile sănătate, educație și protecție socială și va fi finanțat din fonduri europene, din bugetul de stat prin transfer către bugetele locale.

Pachetul minimal se acordă de o echipă mixtă formată la nivelul primăriilor dintr-un asistent social, un asistent medical comunitar și un consilier școlar.

Totodată, a fost respinsă Ordonanța de urgență a Guvernului prin care se scoteau la vânzare CEC, Eximbank și Hridroelectrica.

„Acestea sunt acum pe profit, după ce, în timpul Guvernării PSD s-au reacpitalizat și au fost redresate financiar. Noi am investit în ele, iar liberalii le scot la mezat. Acestea sunt rezultatele unei politici și viziuni de guvernare care sunt în interesul și pentru siguranța cetățenilor. Avem datoria să îi protejăm pe toți și să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Să fim cu toții români pentru români”, a transmis Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2020-10-14 10:09:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...