Agricultură

2019-11-12, 10:56:25

Marius Bran: „În proporţie de 20-30 la sută, grâul a răsărit. Ritmul de creştere este lent, dar nu este o tragedie”

Deşi precipitaţiile au fost extrem de reduse în această toamnă, reprezentanţii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă (SCDA) Caracal spun că grâul a răsărit pe 30 la sută din suprafaţa cultivată.

Directorul SCDA Caracal, inginerul Marius Bran, a precizat că din cauza lipsei precipitaţiilor, grâul are o creştere lentă, dar situaţia este mult mai bună ca anul trecut.

„Grâul este în curs de răsărire. În proporţie de 20-30 la sută grâul a răsărit. A avut puţină umezeală în ultimul timp, un litru-doi de apă pe metrul pătrat, dar şi de la rouă. Ritmul de creştere este lent, dar nu este o tragedie. Nu ne putem plânge. Situaţia este mult mai bună ca anul trecut, când grâul a început să răsară în februarie. Este mai dificil cu arătura de primăvară, pentru că pământul este foarte tare, dar cultura de grâu este în grafic”,
a spus Marius Bran.

Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal are 1.350 de hectare cu grâu, din care 700 de hectare sunt cu grâu pentru sămânţă.

Comentarii

Redacţia

2019-11-12 10:56:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...