Sănătate

2019-07-16, 14:23:17

În timp ce Casa de Asigurări se plânge de lipsa medicilor de familie din judeţ, CM Olt promovează plecarea doctorilor în Marea Britanie. Ce salariu le este promis

Reprezentanţii Colegiului Medicilor (CM) Olt au postat pe site-ul oficial un anunţ prin care se face cunoscută oferta unei societăţi care caută să angajeze medici de familie în Marea Britanie. Totul în contextul în care mai mulţi medici de familie au părăsit sistemul şi au plecat din localităţile unde aveau cabinete medicale.

În timp ce reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt au recunoscut că se confruntă cu o criză a medicilor de familie în mai multe localităţi din judeţ, Colegiul Medicilor Olt a promovat un anunţ prin care îi încurajează pe doctori să plece în străinătate, mai exact în Marea Britanie.

„Compania noastă caută să recruteze medici generalişti din UE, medici de familie pentru regiunile Midlans Central şi East, în Cambridgeshire şi Peterborough, Norfolk, Suffolk şi Essex de Nord-Est. Pentru candidaţii selectaţi, oferim un program special de training lingvistic: trei luni gratuit cursuri intensive de limba engleză, cursurile sunt online, live cu profesori de limba engelză, bursă lunară generoasă pentru a acoperi întreaga perioadă de pregătire a limbii engleze. Alte avantaje sunt că se acoperă până la 8.500 de lire costuri de relocare (transport, transfer şi cazare). Înainte de a se alătura programului de formare în limba engleză, candidatul va avea interviul şi va veni în Regatul Unit pentru a vizita cabinetele, zona şi pentru a se întâlni cu viitorul angajator. Contractul de angajare este pe trei ani”, se arată în anunţul promovat pe site-ul Colegiului Medicilor Olt.

Compania le promite doctorilor români un salariu de 3.000 de lire sterline în primele şase luni, apoi 3.500 lire lunar, venitul în primul an de activitate fiind de 73.000 lire brut, iar apoi 90.000 lire brut pe an.

Comentarii

Redacţia

2019-07-16 14:23:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...