Comunitate

2019-08-06, 11:03:02

În 15 minute poţi salva o viaţă. Lesnic: „Cazurile disperate din spital, cu hemoragii digestive și accidente de mașină, sunt urgenţe majore”

Coordonatorul Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Olt, medicul Ramona Lesnic, a făcut un apel la olteni să vină să doneze sânge. Aceasta a explicat că întreaga procedură durează doar 15 minute. În această perioadă, când oltenii sunt plecaţi în vacanţă, stocurile de sânge se epuizează rapid.

Medicul Ramona Lesnic spune că în spital sunt pacienţi cu probleme grave de sănătate, care au nevoie disperată de sânge.

„Pentru cei care sunt pe recepție, vă rugăm să veniți să donați sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Olt, la Policlinica Veche. Este frumos afară! Avem mare nevoie de sânge și în special de grupa 0 pozitiv. Cazurile disperate din spital, cu hemoragii digestive și accidente de mașină, sunt urgenţe majore. În fiecare zi de luni până vineri și la sfârșitul săptămânii, daca sunt grupuri organizate doritoare ne pot trece pragul! Vă mulțumim dragi donatori”
, a scris Lesnic pe pagina de socializare a Centrului de Transfuzii Sanguine Olt.

Reprezentanţii CTS Olt au dat şi indicaţii clare pentru donatori. Înainte de donare, aceştia pot consuma fructe şi legume proaspete, dar trebuie să stea departe de mâncarea de tip fast-food.

„Înainte de donare puteți savura la micul dejun fructe şi legume proaspete. Sunt interzise mâncărurile de tip fast-food. Nu trebuie să fiți obosiți și bolnavi. Înainte de donare veți fi consultați medical. Timpul necesar pentru înregistrare, consultație şi donarea propriu zisă este de aproximativ 15 minute. După donare vă veți simți învingători. Înainte și după donare, vă sfătuim sa nu fumați”, a adăugat medicul Ramona Lesnic.

Comentarii

Redacţia

2019-08-06 11:03:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...