Agricultură

2019-08-05, 11:21:06

Fermierii olteni pregătesc terenul pentru a semăna rapiţa. Aceştia estimează că vor cultiva 30.000 de hectare

Fermierii olteni au început campania de arat. Prima care va fi semănată este rapiţa. Agricultorii olteni estimează că vor semăna aproximativ 30.000 de hectare cu rapiţă.

Aceştia au demarat campania de arat pentru însământarea culturilor de toamnă: grâu, rapiţă, orz. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt, peste 25.000 de hectare au fost deja arate.

Prima care va fi semănată este rapiţa.

„Fermierii olteni pregătec terenul pentru a semăna culturile de toamnă. Prima care va fi semănată este rapiţa. La finalul lunii august se începe semănatul la rapiţă. Ploile din ultima perioadă le permit fermierilor să lucreze terenul în condiţii optime”
, a spus directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu.

Agricultorii din judeţ au estimat că vor semăna 30.000 de hectare cu rapiţă. Din cauza secetei, în anul agricol 2018-2019, zeci de fermieri din judeţ au întors rapiţa, înregistrând pierderi.

Comentarii

Redacţia

2019-08-05 11:21:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...