Agricultură

2019-06-07, 13:35:43

Fermierii olteni, învăţaţi cum să-şi administreze cooperativele. Ciobanu: „Vor participa la un program de informare despre managementul cooperativelor”

Membrii consiliilor de administraţie de la nivelul asociaţiilor din judeţ vor participa la un program de informare şi formare profesională despre managementul cooperativelor.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu, a precizat că asociaţiile fermierilor vor beneficia de mai mult facilităţi.

„Se vor identifica resurse pentru ca membrii consiliilor de administrație ale celor aproximativ 100 de cooperative înființate în acest an, la nivel naţional, să participe la un program de informare și formare profesională despre managementul cooperativelor. Avem sprijinul ministrului ca în următorul exercițiu financiar 2021- 2027, cooperativele să poată accesa finanțări din fonduri europene printr-o măsură specială concepută în acest sens”, scrie Florin Ciobanu pe contul său de socializare.

Fermierii olteni au reuşit să se asocieze la Ghimpeţeni, Pleşoiu, Vădăstriţa, Izbiceni, Cilieni, Scărişoara şi Scorniceşti, iar autorităţile încearcă să convingă şi alţi agricultori din judeţ să înfiinţe cooperative.

Fermierii au acum la dispoziţie o nouă lege, ce aduce clarificări şi o serie de noutăţi şi avantaje fiscale.

Comentarii

Redacţia

2019-06-07 13:35:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...