Actualitate

2019-05-29, 12:50:42

Ferma de găini de la Scorniceşti va fi repopulată. Cum au procedat libanezii cu afacerea din Teleorman

Oamenii de afaceri care deţin ferma de găini ouătoare de la Scorniceşti vor repopula crescătoria din judeţ. Reprezentanţii DSVSA Olt au confirmat informaţia, însă spun că până acum nu au fost notificaţi în acest sens.

Patronii vor repopula ferma, aşa cum au procedat şi cu crescătoria din Teleorman, de unde au fost livrate la începutul anului milioane de ouă contaminate tot cu Fipronil, substanţa folosită pentru combaterea puricilor, păduchilor şi căpuşelor.

„Este posibil ca ferma de la Scorniceşti să fie repopulată, până acum nu s-a întâmplat acest lucru, pentru că trebuia să fim notificaţi. Aşa au procedat şi cu ferma din Teleorman, numai că acolo aveau în crescătorie şi tineret pentru înlocuire. Înainte de repopulare, patronii trebuie să aibă dovezi că au făcut dezinsecţia şi au respectat toate condiţiile”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, Venera Popa.

Patronii fermei de la Scorniceşti au decis să omoare toate cele 80.000 de găini, în luna martie, după ce substanţa Fipronil persista în ouă, în găsimea păsărilor şi în cuştile în care erau crescute.

Concentraţia de Fipronil în probele de ouă produse în ferma de la Scorniceşti a avut valori cuprinse între 0,019 -0,053, iar la cele de grăsime valori de 0,049-0,295, limita maximă admisă fiind de 0,005 mg/kg.

Ferma din Scorniceşti este deţinută de oameni de afaceri libanezi, la fel ca şi crescătoria din Teleorman, unde au fost descoperite nereguli la începutul anului. Peste patru milioane de ouă de la ferma din Teleorman au fost reţinute de la comercializare, după ce analizele de laborator au arătat că acestea erau contaminate cu Fipronil, insecticidul interzis în fermele de păsări.

Comentarii

Redacţia

2019-05-29 12:50:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...