Actualitate

2020-02-24, 10:45:16

DSVSA Olt, sute de controle în restaurante, pizzerii şi supermarket-uri. Lipsa igienei, cea mai gravă problemă descoperită

DSVSA Olt a efectuat 129 de controale, luna trecută. Inspectorii au trecut pragul mai multor unităţi din judeţ, cea mai gravă abatere a fost lipsa igienei.

DSVSA Olt e efectuat 129 controale, din care 12 verificări au vizat unităţile  autorizate, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, iar 117 au fost realizate în unităţi înregistrate sanitar veterinar, respectiv restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie şi patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii şi măcelării.

Astfel, au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţi înregistrate sanitar veterinar. Cea mai gravă problemă a fost lipsa de igienă şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Totodată, inspectorii au mai descoperit etichetare necorespunzătoare, lipsă de monitorizare temperatură pentru spaţiile cu regim termic controlat, dosare medicale ale angajaţilor cu termen depăşit şi nerespectarea programului de autocontrol.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate cinci avertismente. Un magazin alimentar a fost amendat cu 1.200 de lei.


Comentarii

Redacţia

2020-02-24 10:45:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...