Agricultură

2017-02-16, 18:13:48

Doi olteni vor să cucerească Mapamondul cu aplicaţia Agriso. Ştefan Stănescu: „Dacă folosim tehnologia, randamentul în agricultură este mult mai mare”

Pentru că administrează ferma Agromec Vişina, cu peste 3.500 de hectare de teren agricol, Ştefan Stănescu a reuşit, împreună cu vărul său Mihai Stănescu, să creeze aplicaţia Agriso. Aceasta s-a dovedit a fi extrem de importantă în dezvoltarea unui business agricol, iar în scurt timp a fost aplicată de zeci de fermieri din toate colţurile ţării. Cei doi tineri olteni vor prezenta aplicaţia Agriso la Congresul Mondial al Antreprenorilor de la Johannesburg, Africa de Sud, de la mijlocul lunii martie.

Aplicaţia Agriso a luat naştere în ferma de la Vişina, când IT-istul şi fermierul au încercat să găsească soluţii pentru un management de calitate al exploataţiei.
Astfel, au fost montate dispozitive GPS pe toate utilajele, au fost integrate solele în aplicaţie, astfel încât fermierul să ştie în timp real ce se întâmplă exact în ferma sa.

Ştefan Stănescu spune că după introducerea aplicaţiei Agriso, în ferma de la Vişina, consumul de motorină a scăzut cu 20 la sută. Mai mult de atât, aplicaţia este permanent îmbunătăţită în ferma din judeţ.

„Agriso este o aplicaţie de management al fermei pe care o dezvoltăm la noi în ferma Agromec Vişina. Am pus dispozitive GPS pe toate utilajele, am integrat solele în aplicaţie şi am făcut-o compatibilă cu softul celor de la APIA. Astfel, declaraţia fermierului de la APIA este mai uşor de făcut, pentru că exportă de la noi din aplicaţie informaţii în cea de la APIA. Fermierul îşi vede în timp real utilajele cum se mişcă. Am reuşit să economisim foarte mult la noi în fermă, iar consumul de motorină a scăzut cu aproximativ 20 la sută după ce am introdus aplicaţia, comparativ cu anul anterior în care nu am folosit aplicaţie. Dacă folosim tehnologia, care nu este aşa de scumpă, randamentul în agricultură este mult mai mare”, a spus Ştefan Stănescu.

Aplicaţia Agriso a cucerit deja fermieri din toate colţurile ţării.

„Eu sunt fermier, la mine am făcut testarea, iar verişorul meu Mihai este IT-ist, el se ocupă de partea tehnică. Avem specialişti la Bucureşti care se ocupă permanent de dezvoltarea aplicaţiei, apoi facem testarea în fermă, după care o dăm şi altor fermieri. Noi am pornit acum doi ani şi jumătate şi am folosit aplicaţia la noi în fermă şi am avut rezultate foarte bune. Apoi şi alţi fermieri ne-au solicitat aplicaţia de la care am primit un feedback foarte bun, pentru că au înregistrat economii datorită managementului mai bun al fermei. De un an avem clienţi din toată ţara: de la Satu Mare, Timişoara, Arad, Constanţa, Vaslui, nu mai vorbesc de Olt, Dolj, Teleorman, Călăraşi sau Ialomiţa”, a adăugat Ştefan Stănescu.

Cu aplicaţia, la Johannesburg

Din ferma de la Vişina, aplicaţia Agriso va ajunge, la mijlocul lunii martie, la Johannesburg, Africa de Sud, unde îşi vor da întâlnire antreprenori din întreaga lume.

Ştefan Stănescu a precizat că va prezenta aplicaţia în Africa de Sud, încercând să-i convingă şi pe străini despre utilitatea ei.

„Din fiecare ţară este selectat cel mai promiţător start-up, care merge în Africa de Sud, unde fiecare îşi susţine aplicaţia. Vom avea un timp limitat în care trebuie să răspundem la întrebări privind aplicaţia, să-i facem o prezentare. Apoi se fac selecţii până se ajunge la finală. Este o competiţie foarte strânsă la nivel mondial, unde vin antreprenori din toate colţurile lumii”,
a conchis Ştefan Stănescu.


 

Comentarii

Redacţia

2017-02-16 18:13:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro