Politică

2015-06-23, 12:30:54

Darius Vâlcov, al treilea dosar la DNA. Mită de 2,5 milioane de lei din anveloparea blocurilor din Slatina

Procurorii anticorupţie au extins cercetările în cazul lui Darius Vâlcov şi au deschis un al treilea dosar pe numele său. Potrivit DNA, Vâlcov ar fi pretins şi primit, de la un om de afaceri, 2,5 milioane de lei pentru a primi la timp banii de la Primăria Slatina în schimbul lucrărilor de anvelopare a blocurilor din municipiu.

Noile acuzaţii se referă la traficul de influenţă şi readuc în actualitate perioada în care Darius Vâlcov ocupa funcţia de primar al Slatinei. Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost întocmit în baza unui denunţ ce ar fi fost făcut de administratorul firmei de proiectări SC KXL SRL Bucureşti, cu care Primăria Slatina a semnat mai multe contracte de lucrări în perioada 2008 - 2011. Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi primit 2,5 milioane de lei, în perioada ianuarie-iunie 2013. 

 

„(...) Vâlcov Darius-Bogdan i-a pretins unui denunţător, administratorul unei societăţi comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea denunţătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, în schimbul intervenţiei pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate”, se arată într-un comunicat remis de DNA.


Contractul respectiv avea ca obiect, potrivit procurorilor anticorupţie, elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei, fără TVA. Lui Vâlcov i-au fost aduse la cunoştinţă noile acuzaţii, anchetatorii precizând că, în acest dosar, se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.

Alte două dosare de corupţie pentru Vâlcov


Nu mai devreme de începutul acestei luni, procurorii DNA deschiseseră un alt dosar, cel de al doilea, pe numele lui Darius Vâlcov. Anchetatorii spun că, în primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din Potcoava şi Scorniceşti, Darius Vâlcov i-a pretins omului de afaceri Sorin Păduraru, denunţător în cauză, prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu SC Compania de Apă Olt SA, respectiv 1.700.000 lei.

 

Firma Condor Păduraru, controlată de Sorin Păduraru, a câştigat, în vara anului 2014, licitaţia organizată de Compania de Apă Olt pentru a finaliza lucrările de introducere a canalizării în localităţile Potcoava şi Scorniceşti. Darius Vâlcov a fost deja trimis în judecată, într-un alt dosar de corupţie, alături de Minel Prina, Lucian Şuşală, dar şi oamenii de afaceri Bogdan Timofte şi Cristian Tomescu. Cei cinci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiuni de evaziune fiscală.


Fostul senator se află în arest preventiv din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion. În schimbul acestor bani, Darius Vâlcov, în calitate de fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Comentarii

Redacţia

2015-06-23 12:30:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...