Comunitate

2021-01-26, 12:10:55

Cum să-ți alegi pantofii de sport

Pantofii de sport adecvați sunt esențiali în viața oricărei persoane active pentru că îmbunătățesc performanțele sportive și previn accidentările. De aceea, indiferent ce tip de sport practici, ai grijă să alegi pantofi sport si adidasi de barbati adecvați fiecărei discipline sportive – atletism, baschet, handbal, fotbal, tenis, fitness și așa mai departe. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți alegi corect pantofii de sport!

Pantofii pentru alergare
În primul rând, un pantof bun pentru alergare trebuie să aibă o zonă de amortizare amplă pentru a putea absorbi mai bine șocul. În al doilea rând, talpa trebuie să fie foarte flexibilă, zona călcâiului trebuie să ofere stabilitate și control prin acea inserție de material dur, dar în același timp, trebuie să fie bine căptușită și finisată pentru a nu crea răni pe piele.  De asemenea, pantoful trebuie să fie ușor și să aibă talpa aderentă pe orice suprafață. Aceste calități vor preveni eventuale tendinite, dureri ale articulațiilor sau călcâiului, luxații ale gleznei sau alte posibile accidentări în timpul alergării. În colectia de adidasi Nike vei găsi multe modele de pantofi pentru alergare.

Pantofii de fitness
Dacă practici activitate în sala de fitness, ai nevoie de pantofi ușori, care nu obosesc piciorul și au, de asemenea, o inserție pentru absorbția șocului în talpă. Este indicat să faci exercițiile pe o suprafață moale care nu solicită foarte mult articulațiile.

Pantofii de tenis
Atunci când joci tenis, picioarele sunt solicitate mai ales prin mișcările rapide dintr-o parte în alta și mutarea bruscă a greutății de pe un picior pe altul. De aceea, ai nevoie de pantofi care să susțină bine piciorul, să ofere stabilitate atât din interior cât și la exterior. Talpa flexibilă te ajută să ai mai multă rapiditate în mișcare, pe teren.

Pantofii de baschet
Jucătorii de baschet au nevoie de pantofi cu talpa subțire și rigidă, care oferă mai multă stabilitate în teren. De asemenea, pantoful trebuie să fie înalt, ca să ofere suport gleznei și să reducă riscul de accidentare.

Pantofii pentru plimbare
Dacă nu ești un tip foarte activ și preferi plimbările lungi în locul antrenamentelor intense, tot vei avea nevoie de pantofi speciali. Caută pantofi ușori, cu inserție pentru diminuarea șocului în talpă, care previn apariția durerilor de călcâi și metatarsalgia. De asemenea, partea de deasupra a pantofului trebuie să fie moale și confortabilă pentru a nu provoca răni pe piele sau dureri ale degetelor.

În mod normal, ai nevoie de pantofi speciali pentru sportul pe care îl practici dacă acest lucru se întâmplă cu regularitate. De asemenea, dacă ai anumite probleme la picioare sau glezne, trebuie să cauți pantofi care diminuează din disconfortul ce ar putea apărea în timpul activității fizice. (win)Comentarii

Redacţia

2021-01-26 12:10:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...