Agricultură

2021-05-14, 11:15:39

Concurenţa neloială cu care se confruntă legumicultorii din Olt: Ardeiul turcesc, scump iarna, se ieftineşte vara

Micii producători de legume din Olt reclamă faptul că produsele venite din import se ieftinesc brusc, în supermarketuri, atunci când pe piaţă ies şi legumicultorii autohtoni. Producătorii români cer intervenţia Ministerului Agriculturii.


Prezent la emisiunea „Reporter 24”, legumicultorul Ionuţ Victor Radu a dat exemplul ardeiului venit din Turcia care, în timpul iernii, este foarte scump, dar se ieftineşte brusc vara, când pe piaţă ies şi ardeii produşi în România.

„Un aspect care ne împiedică să colaborăm cu supermarketul ar fi faptul că toată iarna, în România găsim produse de provenienţă Turcia, la preţuri mari, şi luăm ca exemplu Turcia, unde clima este favorabilă producţiei pe toată perioada anului. Ştim cu toţii cât costă un kilogram de ardei sau de vinete, vorbim de preţuri de la doi euro în sus. Atunci, cum vă explicaţi că exact atunci când apare pe piaţă şi producţia românească, aceste preţuri scad cu poate până la 25 la sută sub preţul produsului românesc. Ei au acelaşi preţ de producţie pe toată perioada anului, dar o dată ardeii sunt 12 lei kilogramul, iar altă dată sunt trei lei, vara”, a arătat producătorul oltean.

Exemplul clar de concurenţă neloială ar trebui să le dea de gândit oficialilor din Ministerul Agriculturii, mai consideră tânărul fermier.

„Asta înseamnă o concurenţă complet neloială pentru noi şi aici statul ar trebui să intervină. Statul trebuie să activeze clar în acest sens. Ar trebui să realizeze”, a conchis Ionuţ Victor Radu.


Comentarii

Redacţia

2021-05-14 11:15:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...