Agricultură

2021-05-20, 13:24:12

Comerţul cu păsări vii, permis de ANSVSA după intervenţia preşedintelui Comisiei de Agricultură din Cameră, Adrian Chesnoiu

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a declarat că a reuşit să convingă conducerea ANSVSA să revină asupra hotărârii de interzicere a comerţului cu păsări vii.

Chesnoiu a arătat că decizia, care a fost luată pentru gestionarea gripei aviare, era una disproporţionată.

„I-am explicat președintelui ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, că decizia luată în CNCB a fost puțin pripită și disproporționată. O decizie care aduce pierderi financiare uriașe atât pentru intermediarii corecți, cei autorizați sanitar-veterinar, cât și pentru fermele de păsări și pentru fermele mici. Spun pripită, pentru că identificarea unui focar izolat de gripă aviară nu impune măsuri de interdicție la nivel național, care pun în pericol funcționarea tuturor fermelor de pui, a gospodăriilor și a fermelor mici”, a declarat Chesnoiu.

Acum două săptămâni, după ce în județul Mureș a fost confirmat un focar de gripă aviară la o fermă comercială, ANSVSA a avut inițiativa de a interzice comerțul cu păsări vii, de la pui de o zi până la păsări reformă, pe întreg teritoriul României, timp de 30 de zile, decizie dispusă prin hotărârea Centrului Național de Combatere a Bolilor.

„Mă bucur să văd că argumentele mele și punctele de vedere susținute de colegii deputați din Comisie, au condus la o hotărâre a autorităților în interesul fermierilor!”, a mai spus deputatul oltean.

Comentarii

Redacţia

2021-05-20 13:24:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...