Ce trebuie să ştii pentru a alege hidroforul ideal pentru casa şi nevoile tale

Ti-ai construit sau cumparat o casa noua, dar ai o problema: presiunea scazuta a apei? Indiferent daca nevoia ta inseamna alimentarea casei cu apa curenta, irigarea gazonului si a gradinii sau schimbarea apei din piscina, raspunsul la dilema ta este unul singur, respectiv achizitia unui hidrofor. Citeste mai departe pentru a afla cateva lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont pentru a alege hidroforul perfect pentru locuinta ta.

Top 4 criterii importante in alegerea unui hidrofor
 
1. Tipul de hidrofor
Trebuie sa stii ca inainte de a decide ce fel de hidrofor este mai potrivit pentru tine este recomandat sa cunosti adancimea la care se afla panza freatica din curtea casei tale. Aceasta investigatie trebuie facuta deoarece exista hidrofoare de mai multe feluri: poti alege fie un model de suprafata (pentru adancimi maxime de aproximativ 10 m), fie submersibil (pentru  adancimi de pana la 30 m). Poti gasi mai multe modele de hidrofoare de la branduri de renume pe Bricolaj.ro.

2. Puterea motorului
Odata rezolvata dilema privind tipul hidroforului, este bine sa stii ca hidroforul de suprafata are un motor de putere mai mica, ceea ce presupune atat un cost de achizitie mai redus, cat si un consum mai mic de energie electrica. In acelasi timp, daca ai nevoie de un model submersibil, acesta are o putere mai mare, iar costul si consumul de energie vor fi, de asemenea, mai mari. Aici depinde numai de tine si de bugetul tau ce alegere vrei sa faci.

3. Pompa si presiunea
Alaturi de puterea motorului, un alt factor important care te ajuta sa faci alegerea potrivita este pompa cu care este dotat hidroforul. Pompele, din fonta sau din inox, sunt la fel de rezistente in timp, singura diferenta notabila dintre ele fiind greutatea.
Pompa, care functioneaza pe principiul aspirare-refulare, te va ajuta sa ai o presiune mai mare si cat mai constanta in tevi. O alegere inteligenta pentru o presiune mai mare ar putea fi un hidrofor cu pornire automata sau unul cu auto-amorsare. De asemenea, daca iti doresti sa poti verifica in orice moment buna functionare a amorsarii , atunci hidroforul ar trebui sa fie dotat cu un manometru.

4. Dimensiunea rezervorului
Si dimensiunea rezervorului este un  criteriu important pentru alegerea ta, deoarece este in legatura directa cu spatiul disponibil pe care il ai pentru intregul ansamblu. Cu cat capacitatea rezervorului este mai mare, cu atat volumul hidroforului va creste pe masura. Astfel, pentru o locuinta de dimensiuni reduse si cu cerinte minime un rezervor de capacitate mica va fi suficient. Daca insa casa si dependintele au nevoie de un consum de apa semnificativ, atunci alegerea ta trebuie sa se indrepte catre un rezervor de capacitate mare.

Cunoscand deja toate aceste lucruri, alegerea hidroforului ideal ar trebui sa nu mai reprezinte un obstacol pentru tine. Este recomandat sa alegi un producator cu o reputatie pentru a fi sigur ca hidroforul va fi usor de intretinut si nu iti va genera costuri ulterioare. Astfel, fie ca ai nevoie de apa curenta, menajera, fie ca vrei sa te ocupi de intretinerea gazonului (un alt pas important aici fiind tunderea sa), a piscinei sau a gradinii tale de vis, achizitia unui hidrofor este o alegere înțeleaptă.

Sursa foto: Pexels.com