Actualitate

2021-10-15, 09:24:30

Ce documente îți trebuie pentru a primi banii de la asigurările suplimentare?

Asigurările suplimentare sunt de diferite tipuri, putând să le completeze pe cele obligatorii pentru locuință și mașină sau fiind de sine stătătoare, ca în cazul celor de sănătate, de călătorie și de viață. Acestea îți oferă avantaje importante, de exemplu cea de călătorie, care-ți oferă o acoperire medicală largă în alte țări.

Când închei un contract de asigurare, este important să știi cum poți intra în posesia banilor și când îi poți primi. cunoașterea acestui lucru îți permite să faci rapid toate demersurile necesare când este nevoie, pentru a intra în posesia sumelor.

Iată ce documente sunt necesare pentru a obține banii de la asigurările facultative:

Asigurarea de călătorie


În ceea ce privește asigurarea de călătorie, este nevoie de documente care să ateste producerea unui eveniment produs din cauza unui risc printre cele prevazute in contractul de asigurare.

Printre acte, se numara, in afara de documentele care-ti dovedesc calitatea de asigurat, cele care atesta producerea evenimentului vizat, cele care dovedesc sumele cheltuite pentru ingrijiri medicale si alte proceduri pentru indepartarea efectelor riscului, precum si fisa medicala, in cazul aparitiei unei probleme de sanatate in timpul voiajului.

Asigurarea de viață


În general, deși există mai multe tipuri de asigurări de viață, cu clauze diferite, banii pot fi obținuți prin prezentarea următoarelor documente de către moștenitor, în cazul decesului persoanei asigurate, al aparitiei unui eveniment ce duce la incapacitatea permanentă de a munci și la apariția altor riscuri asigurate:

  • procesul verbal prin care se constata producerea accidentului de munca;
  • fisa medicala care atestă decesul din cauza unei boli;
  • decizia medicala in ce priveste incapacitatea permanenta de a munci.


Asigurarea CASCO

Pentru a primi banii pentru repararea mașinii în cazul în care te confrunți cu o daună prevăzută în contractul CASCO, este de preferat să prezinți, în afară de documentele de înmatriculare, de permisul de conducere și de polița de asigurare, și un constat amiabil și alte documente emise de autorități.

Dacă dorești să trimiți aceste documente rapid, notifică o daună auto la Asirom pentru a obține răspunsul electronic în timp scurt. Alături de acestea, trebuie să incluzi și poze cu avariile mașinii și să descrii condițiile accidentului.

Asigurarea de sănătate

Pentru a beneficia de asigurarea de sănătate, nu este necesar decât să te programezi la o clinică din rețeaua parteneră a firmei la care ești asigurat, dar dacă vrei să mergi la un centru cu care aceasta nu colaborează, trebuie să plătești mai întâi costurile aferente, după care suma îți poate fi rambursată după deschiderea unui dosar de daună, dacă se constată că cheltuielile făcute intră în clauzele asigurării.

Asigurarea locuinței

Documentele necesare depind de tipul evenimentului. Trebuie să contactezi cât mai repede asiguratorul cu privire la paguba suferită, iar acesta îți va spune ce acte doveditoare trebuie să-i pui la dispoziție, pentru a intra în posesia sumei.

Acestea sunt documentele de care ai nevoie pentru a obține sumele de la asigurator. Ele trebuie să dovedească calitatea de asigurat și faptul că dauna suferită este printre cele incluse în contract.

Sursă foto: Pixabay.com.


Comentarii

Redacţia

2021-10-15 09:24:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...