Comentariul Gazetei

2019-05-06, 16:21:26

Cancerul nu ţine cont de vârstă, statut sau situaţie financiară...

Cancerul este de departe boala secolului. De la o zi la alta, aflu că tot mai multe persoane tinere sunt lovite de crunta maladie. Şi mă gândesc cu groază dacă valul acesta de îmbolnăviri este cauzat de alimentaţie. Cert este că în ultimul timp scade foarte mult vârsta celor loviţi de această boală perfidă.

„Mi-e teamă că nu mai ajungem să ne vedem copiii la casele lor”, îmi spune o prietenă, care lucrează în sistemul medical. Şi aşa este. Marea noastră temere, a părinţilor, este legată de ceea ce avem mai de preţ în viaţa, copiii. Să trăim atât căt ei să se poată descurca singuri.

Nu putem şti ce ne rezervă viaţa, cert este că fiecare dintre noi ar trebui, măcar o dată pe an, să ne facem un set de analize complete. Dar nu o facem. Din lipsă de timp, pentru că ne luăm cu fel şi fel de probleme, sau uneori chiar din cauze financiare, amânăm să mergem la medic. Ceea ce se întâmplă în ultimul timp ar trebui să ne pună pe gânduri, să avem mai mare grijă de noi, implicit de cei dragi nouă.

Este trist, este nedrept, dar cancerul nu ţine cont de vârstă, statut sau situaţia financiară... Ceea ce ne rămâne de făcut este să avem mai multă grijă la ceea ce mâncăm, să ne stresăm mai puţin, iar cel mai important să nu neglijăm niciodată primele semne de boală. Descoperit tardiv, cancerul nu iartă pe nimeni. Şi, din păcate, cu toţii avem măcar o cunoştinţă care la un moment dat a trecut printr-o astfel de tragedie.

Comentarii

Redacţia

2019-05-06 16:21:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...