Sănătate

2020-02-10, 10:07:51

Cabinetele medicilor de familie, luate cu asalt din cauza virozelor. Doctor: „Îi trimitem să fie testaţi pentru gripă"

Cozi interminabile la cabinetele medicilor de familie din judeţ. Copii sau adulţi toţi solicită consultaţii din cauza virozelor. Medicul Mihai Ungureanu a precizat că mulţi copii au revenit la cabinet după două-trei zile, cu complicaţii. Doctorul insistă să nu le fie administrate antibiotice copiilor în viroze.

Doctorul Mihai Ungureanu, preşedintele Asociaţiei medicilor de familie Olt, spune că atunci când starea pacientului nu se ameliorează după câteva zile de tratament îl trimite să facă testul de gripă.

„Suntem în plin sezon de gripă, este vârful. Am foarte multe prezentări, cei mai mulţi au viroză. Am avut şi pacienţi care au făcut complicaţii. Dacă după două- trei zile de la tratamentul iniţial, starea pacientului nu se îmbunătăţeşte îl trimit să fie testat pentru virusul gripal. Subliniez încă o dată, nu se administrează antibiotice în viroză”, a spus medicul Mihai Ungureanu.

Comentarii

Redacţia

2020-02-10 10:07:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...