Sănătate

2021-09-14, 13:36:44

Bebeluş de 7 săptămâni, cel mai mic pacient infectat cu COVID-19, în Olt. A fost transferat la „Victor Babeş” Craiova

Un copil de doar şapte săptămâni este cel mai mic pacient infectat cu Covid-19, din judeţul Olt. Familia micuţului s-a prezentat, săptămâna trecută, la UPU Slatina, după un episod febril.

Potrivit medicilor de la Spitalul Slatina, mama nou-născutului a avut o stare febrilă şi pentru că alăpta nu s-a putut izola de copil.

„Cel mai mic copil pozitiv a fost un bebeluş de şapte săptămâni, care a fost transferat direct la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» Craiova. Mama a avut un episod febril, alăptându-l nu l-a putut ţine separat. Mama şi copilul au fost pozitivi, iar tatăl negativ. S-au prezentat toţi trei”, a precizat medicul infecţionist Marius Ionescu.

Nu mai puţin de zece copii au fost internaţi la Spitalul Slatina, de la debutul valului patru.

„În acest nou val au fost văzuţi undeva la zece copii. Anul trecut în, octombrie-decembrie, am avut seturi de familii, când erau şi copii pozitivi. Ca prezentări în UPU, acum este o uşoară creştere. Dar oricum, timpul ne va spune mai multe pentru că a început şcoala abia ieri, aşteptăm să vedem ce se întâmplă peste două-trei săptămâni. Nu vreau să fiu pesimist, dar este clar că vine ceva, nu ştim cât de puternic sau de rău va fi”, a mai spus şeful Secţiei Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina.
 

Comentarii

Redacţia

2021-09-14 13:36:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...