Eveniment

2020-12-02, 12:25:22

Amenzi în valoare de aproape 36.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anit-COVID

Controalele pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus au continuat în aceste zile. Echipe mixte de controal au acţionat în localităţile din judeţ, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la suma de 35.950 de lei.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 250 forţe de ordine zilnic, fiind verificate 231 de societăți comerciale, precum şi 143 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1340 de persoane. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 286 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 35.950 de lei, dintre care 261 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 31.450 de lei și 25 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în vaaloare de 4.500 de lei”, transmite IPJ Olt.  


 


Comentarii

Redacţia

2020-12-02 12:25:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...