Agricultură

2018-06-19, 14:10:11

FOTO. Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu a fost pusă în funcţiune de ANIF. Peste 20.000 de hectare pot fi irigate

Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu a fost pusă în funcţiune, marţi, la eveniment fiind prezent directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu. Investiţia se ridică la peste 23 de milioane de lei.

Totodată, la eveniment a participat şi prefectul Silviu Neacşu.

Proiectul a presupus şi reabilitarea staţiei de pompare Piatra-Olt, care nu mai fusese pusă în funcţiune de 15 ani.

„Ne aflăm la amenajarea Bucşani-Cioroiu, este una dintre staţiile reabilitate în cadrul proiectului în valoare de 23 de milioane de lei, care cuprinde în total trei astfel de staţii din judeţul Olt. Această amenajare n-a mai funcţionat în ultimii 15 ani. Au fost modernizate trei staţii, au fost schimbate toate grupurile electro-pompe, motoare, partea electrică, totul fiind automatizat. S-a refăcut şi partea de canale - au fost conductele de refulare pe 1,2 kilometri. Avem în obiectiv refacerea diferenţei de amenajare pentru alte şapte mii de hectare, pe care trebuie să o reabilităm. Execuţia începe săptămâna viitoare. Acest spaţiu era în conservare, iar partea electrică nu mai putea fi folosită”, a declarat directorul ANIF, Florin Barbu.

El a explicat că deja au fost încheiate contracte între ANIF şi fermieri, costurile de folosire a apei fiind zero pentru aceştia din urmă.

„Sunt încheiate contracte cu Organizaţia de Udători Piatra-Olt şi cu alţi beneficiari persoane juridice care deja au înţeles, văzând că apa este pe canal, şi pentru anul următor vor să-şi achiziţioneze echipamente. Am avut discuţii cu toţi fermierii din zonă. Noi, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, ne-am făcut treaba pe infrastructura principală, acum depinde de fermieri să ia apa din aducţiunea principală şi să o ducă la plantă”, a mai spus Florin Barbu.

Peste 20.000 de hectare de teren agricol vor fi irigate în urma investiţiei la amenajarea Bucşani-Cioroiu.

Comentarii

Redacţia

2018-06-19 14:10:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...