Economie

2021-09-07, 09:27:03

30 noiembrie, termenul pentru conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale ale contribuabililor mici şi mijlocii la sistemul informatic naţional al ANAF

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova reaminteşte operatorilor economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii că le revine obligaţia de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale până la data de 30 noiembrie, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF.

Termenul limită pentru conectare este prevăzut la art. 3, alin. (1), lit. b) din Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 435 / 25.03.2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3, alin. (2) din OUG nr. 28 / 1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic naţional al ANAF de supraveghere-monitorizare a datelor fiscale.

Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 8.000 şi 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 10, lit. f), coroborate cu prevederile art. 11, alin. (1), lit. j) din OUG nr. 28 / 1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al ANAF. 

Informaţii privind procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF se pot obţine consultând Ghidul cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secţiunea Servicii online – Aparate de marcat electronice fiscale.   


            Comentarii

Redacţia

2021-09-07 09:27:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...