Învăţământ

2019-04-15, 16:06:43

19 licee din Olt au primit granturi guvernamentale pentru îmbunătăţirea rezultatelor la bacalaureat

19 unităţi de învăţământ liceal, din Olt, care au înregistrat rezultate slabe la ultimele sesiuni ale bacalaureatului, au obţinut finanţare în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar - Romanian Secondary Education Project (ROSE).

În cadrul proiectului ROSE se finanţează intervenţiile legate de oferta educaţională la nivel de liceu, pentru abordarea factorilor educaţionali şi personali care împiedică tranziţia elevilor de la liceu către învăţământ terţiar, inclusiv abandonul, refuzul de a se înscrie la examenul de bacalaureat sau obţinerea unei medii scăzute la examenul de bacalaureat.

Liceele propun activităţi menite să conducă la realizarea obiectivelor menţionate. Astfel, cel puţin 50% din costurile alocate vor fi pentru activităţi remediale şi pregătire suplimentară a elevilor, activităţi de dezvoltare personală şi coaching, de consiliere şi orientare profesională, de dezvoltare a abilităţilor socio-emoţionale, de educaţie incluzivă.

Până la 30% din costuri vor fi alocate pentru activităţi extracurriculare şi de informare, cum ar fi vizite sau excursii de documentare, stagii de pregătire, participări la competiţii şi formarea de reţele interşcolare. Până la 20% din costuri vor putea fi alocate pentru lucrări civile minore de renovare, amenajare a interioarelor clădirilor şcolare şi pentru achiziţii de bunuri.

Liceele care au primit finanţare în prima rundă: Liceul Tehnologic „Dimitrie Petrescu” Caracal, Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” Caracal, Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Caracal, Liceul Tehnlogic „Constantin Brâncoveanu” Scorniceşti, Liceul Tehnologic Crâmpoia, Liceul Tehnologic Iancu Jianu, Liceul Tehnologic „Ion Popescu-Cilieni” Cilieni, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş.

În runda a doua, au primit granturi: Liceul cu Program Sportiv Slatina, Liceul Tehnologic Văleni, Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina, Liceul Tehnologic Nr. 1 Balş, Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia, Liceul Metalurgic Slatina, Liceul Teoretic „Ştefan Diaconescu” Potcoava, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roşca” Osica de Sus, Liceul Tehnologic Izvoarele, Liceul Tehnologic Tufeni.

„Urmează runda a treia, dar nu există încă un calendar. Sunt granturi necompetitive, adică fiecare liceu, dacă scrie cererea de finanţare aşa cum trebuie, cu respectarea condiţiilor din ghid, va primi finanţare. În momentul în care s-a făcut analiza de nevoi şi fundamentarea pentru scrierea cererii de finanţare a proiectului, anii de referinţă au fost 2014-2015. Din judeţul Olt au fost trecute pe listă toate liceele, mai puţin Colegiul Naţional «Ion Minulescu», Colegiul Naţional «Radu Greceanu» din Slatina şi Liceul «Mihai Viteazul» din Caracal. Sunt singurele trei licee care nu vor intra în proiectul ROSE pentru că au avut în fiecare an un procent de promovabilitate mare, celelalte au oscilat”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv.


Comentarii

Redacţia

2019-04-15 16:06:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...