Incendiu într-o gospodărie din Coteana. Pagube materiale însemnate

Incendiu violent în cursul dimineţii într-o gospodărie din Coteana. Nu au existat victime omeneşti, proprietara suferind arsuri la mâini, însă a refuzat transportul la spital, în schimb pagubele au fost însemnate.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit în cursul dimineții, în localitatea Coteana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă.

În momentul sosirii echipajelor, în interiorul construcției se aflau o vacă, un cal și mai mulți porci, care au fost salvați.  Din nefericire, un vițel a fost surprins de flăcări.  Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ trei ore.

În urma evenimentului a ars anexa cu suprafața de circa 40 metri pătrați și bunurile din interior și acoperișul casei de locuit pe circa 80 de metri pătrați.     

Proprietara, cu arsuri la membrele superioare, a fost monitorizată de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital”, transmite ISU Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații.

 Măsuri de prevenire:

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

•nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

•verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.