Guvernul, aşteptat să emită o hotărâre pentru reluarea construcţiei la Sala Polivalentă Slatina

Compania Naţională de Investiţii a primit studiul de fezabilitate actualizat pentru Sala Polivalentă Slatina, urmând a se emite o Hotărâre de Guvern pentru contractarea lucrărilor de execuţie. Informaţiile au fost confirmate de senatorul de Olt Siminica Mirea, care a transmis o interpelare pe această temă către ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.
Proiectul vizează construirea unei săli de sport multifuncţionale cu 3.000 de locuri, pe strada Crişan, nr. 33.

„A sosit şi cel de-al doilea răspuns. În documentul semnat de un secretar de stat al ministerului de resort, sunt informată că „studiul de fezabilitate actualizat al obiectivului de investiţii a fost predat Companiei Naţionale de Investiţii”. De asemenea, în prezent, se află în lucru documentaţia privind obţinerea avizului ISU şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă, conform documentului. Sunt paşi importanţi până aici. Mai sunt informată că documentaţia va fi supusă reavizării indicatorilor tehnico-economici, urmând a se putea emite o hotărâre a Guvernului privind demararea procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie”, transmite senatorul PSD Siminica Mirea.

Obiectivul «Sală de Sport Mulțifuncțională cu 3.000 de locuri – structură preluată», proiect realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA., a fost proiectat în anul 2010, pentru o capacitate de trei mii de locuri. În anul 2011, autoritatea locală a atribuit contractul de lucrări, în vederea realizării Sălii, sub titulatura de „Sală Polivalentă”, iar la sfârșitul lui 2011, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. În acel moment erau executate numai lucrări aferente infrastructurii (rezistență și instalație). Autoritatea locală a solicitat CNI introducerea în programul „săli de sport”, conform legislației în vigoare.

Ulterior, în 2014, Consiliul Local Slatina a aprobat predarea construcției și a terenului aferent către CNI, pe durata realizării investiției. Construcția are o desfășurare, într-un corp principal, cu o arie de 11.489,62 mp.

Compania Națională de Investiții a recepționat și administrat o bună perioadă de timp șantierul proiectului, prin susținerea finanțării de la bugetul de stat.

Antreprenorul desemnat de către CNI a intrat în faliment, iar investiţia a fost din nou blocată.