Guvernul anunţă creşterea salariului cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi 400 lei brut lunar pentru cel nedidactic. Sindicatele aşteptate să răspundă ofertei

Guvernul a anunţat noua ofertă pentru profesori! Printre măsuri se numără adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care salariile vor creşte cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi 400 lei brut lunar pentru cel nedidactic.

 Prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca s-au întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educație.

 Potrivit unui comunicat al Guvernului, în urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:

 „Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regasi in viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din invatamant, cresterea salariala va fi de 400 de lei brut lunar.

 În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educatie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”.

 Reprezentanţii sindicatelor au declarat, la ieşirea de la negocieri, că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns Guvernului.

 Ne aflăm în cea de a doua săptămână de grevă generală în sistemul de educaţie.