Grindeanu: În iunie vom avea noul constructor pe Tronsonul I al Drumului Craiova-Piteşti

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, la Caracal, că noul constructor al Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti ar putea fi desemnat până în luna iunie.

Ministrul transporturilor arată că data limită pentru depunerea ofertelor este 5 mai.

„Termenul de depunere de oferte este, dacă nu mă înşel, începutul lunii mai. S-a făcut într-un timp record expertiza pe ce au făcut şi cum au lăsat lucrarea, Tirrenna Scavi cred că era compania, s-a acceptat acea expertiză, a fost scoasă la licitaţie şi termenul limită este de 5 mai. Deci undeva, zic eu, la început de lună iunie, undeva într-o lună de zile vom avea noul constructor pe Tronsonul I şi pe varianta ocolitoare de la Timişoara, varianta sudică. Sper să fie o companie care să facă această lucrare, stadiu este undeva la 52%, deci mai au jumătate aproximativ”, a declarat Sorin Grindeanu.

Tronsonul 1 al Drumului Expres este Craiova – Robănești (Centura nord Craiova – intrare în Balș) şi are o lungime de 17,7 km.

Prima licitaţie pentru relizarea lucrărilor a fost câştigată de compania italiană Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului era de 358,18 milioane lei fără TVA. Din cauza întârzierilor, CNAIR a reziliat contractul.