Gigel Ştirbu, noul şef al PNL Olt. A fost numit preşedinte interimar

Deputatul de Olt Gigel Ştirbu a fost numit, luni, în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Olt. Numirea a fost făcută de Biroul Politic Naţional (BPN).


Gigel Ştirbu este vicepreşedinte al PNL pentru Regiunea Oltenia.

Potrivit unor surse, Gigel Ştirbu a încercat să forţeze şi numirea unui nou Biroul Politic Judeţean (BPJ), însă a fost refuzat de preşedintele Nicolae Ciucă. Noul BPJ al PNL Olt va fi numit la finalul săptămânii, transmit aceleaşi surse.

Funcţia de preşedinte al PNL Olt a devenit vacantă după ce senatorul Liviu Voiculescu a demisionat, în urmă cu o săptămână.

Din luna august, pentru şefia PNL Olt luptă mai multe „grupări”. În primă fază, deputatul Gigel Ştirbu a făcut demersuri pe lângă conducerea centrală să schimbe din diverse funcţii oamenii susţinuţi de Liviu Voiculescu. Prima schimbare s-a petrecut la nivelul Prefecturii, unde a fost adus de la Sectorul 5, vicepreşedintele acestei organizaţii, Mario de Mezzo. Au urmat schimbări şi la nivelul unor agenţii – ANL, ISCIR, dar şi la Inspectoratul Şcolar, Garda de Mediu şi Finanţe.