FOTO. Sute de persoane, la deschiderea restaurantului McDonald’s din Slatina

Câteva sute de persoane au fost prezente, miercuri, la deschiderea restaurantului McDonald’s din Slatina. Oamenii au aşteptat la coadă să comande celebrele feluri de mâncare, până după ce festivitatea de deschidere s-a terminat. Şi la McDrive s-a format coadă de maşini.

Noul restaurant McDonald’s din Slatina a fost inaugurat în prezenţa directorului general al companiei, Daniel Boaje, a primarului Slatinei, Emil Moţ, şi a preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu.

Noul restaurant construit pe o parte a terenului fostei unităţi militare din Slatina are o suprafață de 400 de metri pătrați, o terasă în aer liber, McDrive, un spațiu de joacă exterior și o parcare.

 „Şi colegii noştri sunt foarte emoţionaţi în ceea ce priveşte deschiderea restaurantului. Pentru McDonald’s, deschiderea fiecărui restaurant este un eveniment extraordinar, în sensul în care este o muncă de echipă, care implică toţi partenerii. În momentul de faţă, McDonald’s România, în afara operării de restaurante, se bazează pe 300 de parteneri, companii locale, care fiecare participă la perfecţionarea tuturor lucrurilor pe care le vedeţi în restaurant, de la materie primă, produse alimentare, echipamente, construcţii sau IT”, a declarat Daniel Boaje.

3.443 de metri pătrați reprezintă suprafața concesionată SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, de la primărie, pe o perioadă de 49 de ani, în schimbul a 396.000 euro.

Obiectivul de investiţii are o valoare de 7,5 milioane lei şi deja au fost angajate 79 de persoane.

„Echipa de lucrători şi manageri din Slatina a fost pregătită în opt restaurante din ţară: în Craiova, Piteşti şi în restaurante din Bucureşti, de la fiecare încercând să ia ce e mai bun, ca şi experienţă pentru a da înapoi clienţilor din Slatina ceea ce facem mai bine. Este cel de al 79-lea restaurant. Devine un clişeu, dar sunt foarte mândru să spun că este cel mai modern restaurant McDonald’s din România, nu doar cel mai nou. Este un restaurant cu toate facilităţile: o linie de drive care funcţionează 24 de ore, conceptul McCaffe - este al 34-lea McCaffe din ţară cu particularităţile din Slatina, o tehnologie nouă de a comanda - fiecare îşi comandă în timpul lui cu ajutorul ecranului tactil, şi servirea clienţilor la masă. De asemenea, este un restaurant dedicat activităţilor de familie – loc de joacă, cameră de petreceri pentru copii şi o echipă dedicată interacţionării cu familia”, a mai spus şeful McDonald’s România.

Restaurantul din Slatina deține 106 de locuri în interior, dintre care 14 în camera pentru petreceri tematice, care dispune și de o masă digitală, ideală pentru jocurile distractive ale celor mici, precum și 94 de locuri pe terasa exterioară. Totodată, clienții își vor putea începe dimineața cu o cafea de calitate la McCafé, alături de o prăjitură delicioasă

„Bun venit la Slatina! Sunt foarte mândru că aţi pus Slatina pe hartă, alături de marile oraşe. Acum, Slatina are un restaurant McDonald’s şi vă mulţumesc pentru asta. De mult timp încercăm să aducem acest restaurant în Slatina şi iată că în sfârşit s-a întâmplat. Noi, la Primăria Slatina, am înţeles cât de important este mediul de afaceri şi de aceea am realizat un context sustenabil, clar, cu oportunităţi fiscale clare, fără să schimbăm taxele şi impozitele în fiecare an şi de aceea, tot ce înseamnă investiţii, au venit în Slatina, vor continua să vină şi noi le vom sprijini pe toate. Vă urez noroc şi să aveţi vânzare bună!”, a declarat primarul Emil Moţ.

La rândul său, Marius Oprescu, a vorbit despre importanţa investiţiei McDonald’s în Slatina.

„Avem o investiţie importantă în Slatina, în primul rând ca infrastructură. E vorba de nouă milioane de lei, cât a costat acest punct deschis de către McDonald’s. În al doilea rând şi cred că cel mai important, este vorba de aproape 80 de locuri de muncă, număr care înţeleg că va creşte. Felicit Primăria Slatina, în primul rând, pentru deschiderea către investitori. Aşa cum spunea şi domnul primar, predictibilitatea în ceea ce priveşte taxele şi impozitele, sprijinul pentru investitori, au fost lucruri care au dus la deschiderea rapidă a McDonald’s în Slatina, dorit de copiii şi cetăţenii oraşului de foarte mult timp. Iată că acest lucru s-a realizat. Sunt convins că în perioada următoarea vor mai fi astfel de investiţii, astfel de oportunităţi pentru slătineni, datorită deschiderii primăriei. Le mulţumesc celor de la McDonald’s că au venit şi în Slatina şi să aibă vânzare bună”, a spus Oprescu.

Restaurantul din Slatina va funcționa zilnic, între orele 7.00 - 24.00, timp în care clienții se vor putea bucura de cele mai bune cafele și prăjituri la McCafé, precum și de preparatele iconice McDonald’s. Iar cei mai nocturni dintre  slătineni își pot comanda burgerii preferați oricând de la Drive-Thru, acesta fiind deschis în permanență, chiar și pe timp de noapte, cu excepția anumitor sărbători legale.

Cu ocazia deschiderii, restaurantul McDonald’s Slatina își va întâmpina clienții cu o ofertă valabilă în perioada 26-28 august: fiecare produs Big Mac, McChicken, porție de cartofi sau cafea McCafé tall este însoțit de un al doilea produs din partea casei.