FOTO. CSM Slatina, victorie importantă cu Politehnica Timişoara

Echipa de fotbal CSM Slatina s-a impus, scor 1-0, în meciul de pe teren propriu cu Politehnica Timişoara, obţinând o victorie preţioasă. Lupta pentru salvarea directă nu s-a încheiat însă, Metaloglobus impunându-se cu 2-1, în deplasare, cu Şelimbăr, care s-a salvat matematic din runda precedentă. Golul victoriei echipei slătinene în meciul cu Politehnica Timişoara, care în urma acestui rezultat a retrogradat, a fost marcat în minutul 45 de Alexandru Ciocâlteu, cu un şut din interiorul careului, la semiînălţime. 

Meci aprig disputat pe Stadionul „1 Mai”, în duelul cu Politehnica Timişoara, formaţie care în urma înfrângerii suferite a retrogradat direct cu două etape înaintea încheierii sezonului.

Slătinenii au reuşit un joc bun, controlând ostilităţile în teren, însă trebuie remarcat că prima mare ocazie a aparţinut oaspeţilor, care în minutul 18 au avut o bară, Bîrnoiu şutând în transversală. Replica slătinenilor a venit la scurt timp, printr-o dublă ocazie în aceeaşi fază, şutul lui Ciocâlteu lovind bara, iar execuţia lui Niţu fiind scoasă in extremis de portar, minutul 23.

Presiunea slătinenilor a dat roade, iar în minutul 45, în urma unei acţiuni prelungite de atac, Ciocâlteu înscrie cu un şut din interiorul careului, la semiînălţime, deschizând astfel scorul. Slătinenii au avut, în prelungirile confruntării un penalty neacordat, după ce Leaţă a fost faultat evident de Bogdan Porumb, însă arbitrul a făcut semn că jocul poate continua.

Oaspeţii au avut, în partea a doua a actului secund, câteva momente bune de joc, însă fără situaţii mari la porta lui Ionuţ Pop. În schimb, slătinenii au trecut de câteva ori pe lângă majorarea scorului, cea mai mare ocazie fiind în minutul 75. Luis Niţu recuperează o minge în careul advers, scoate la Doman, care încearcă un lob spectaculos peste portar, balonul ajunge la bara a doua, însă Ciocâlteu se află în unghi şi pasează pentru Leaţă, care trimite în blocaj.

Jocul s-a încheiat în cele din urmă cu o victorie importantă pentru CSM Slatina, care a acumulat 31 de puncte, însă lupta pentru salvarea directă nu s-a încheiat, avansul faţă de Metaloglobus fiind tot de cinci puncte, după ce formaţia bucureşteană a învins-o, în deplasare, pe CSC Şelimbăr, care nu pierduse puncte în jocurile de play-out, asigurându-şi salvarea directă runda precedentă.

CSM Slatina va întâlni, runda viitoare, în deplasare, Metaloglobus Bucureşti, urmând ca pe 6 mai, în ultima partidă, să întâlnească acasă Minaur Baia Mare. 

Daniel Oprescu, îngrijorat de arbitraje în aceste meciuri decisive

Tehnicianul grupării slătinene, Daniel Oprescu, s-a arătat îngrijorat de jocurile de culise, dar şi de arbitrajele pe care le au anumite echipe. Acesta a admis că echipa sa a fost dezavantajată în acest play-out extrem de echilibrat, în care erorile de arbitraj pot face uşor diferenţa. 

După meciul cu Unirea Dej, ultimul din sezonul regulat, am venit la declaraţii foarte supărat, pentru că ştiam ce ne aşteaptă. În calcul am luat chiar şi arbitrajele, care trebuie să recunoaştem că pe noi, în primele etape de play-out, ne-au dezavantajat. Trag un semnal de alarmă, pentru că urmează meciul de la Metaloglobus Bucureşti, iar arbitrajul trebuie să fie extrem de corect. Spun asta, pentru că am văzut meciul lor cu Slobozia şi vă spun că nu am mai văzut aşa ceva de mult timp”, a declarat Oprescu, îngrijorat de arbitrajele din jocurile de play-out.

Întrebat despre penalty-ul neacordat la Leaţă, din meciul cu Poli Timişoara, Oprescu a spus: 

Mai contează? Încep să apară arbitraje, jocuri de culise şi aşa mai departe. De aia am fost supărat după ultimul meci din sezonul regular, pentru că ştiam ce ne aşteaptă”, a mai spus Oprescu.

Cât priveşte jocul, acesta s-a declarat mulţumit nu doar de rezultat, ci şi de evoluţie, însă şi-ar fi dorit mai multă concentrare la finalizare, având în vedere situaţiile create. 

Am avut destule ocazii, asta pe fondul unui joc bun în prima repriză, în care am pus presiune pe adversari, am stat cu fundaşii la centrul terenului...am avut o ezitare la bara lor, dar să ne amintim că şi noi am avut bară şi nenumărate ocazii. Până la urmă, fotbalul de asta este frumos şi cu atât mai frumos când se joacă până la sfârşit. Totuşi, Federaţia ar trebui să se gândească foarte serios la această „tenativă de sistem competiţional” în care uitaţi-vă ce se întâmplă. Se spunea că dispar jocurile de culise, se pare că nu”, a completat Oprescu.

Legat de calcule, slătinenii mai au nevoie de cel puţin un punct din meciurile cu Metaloglobus şi Minaur Baia Mare, pentru a se salva direct. Dacă va obţine un rezultat pozitiv runda viitoare, în meciul direct cu Metaloglobus, atunci gruparea slătineană a rezolvat ecuaţia menţinerii directe. 

Ceea ce este foarte important este că noi suntem la mâna noastră, până la urmă de noi depinde. Să ne amintim că acum trei ani am fost retrogradaţi cu şapte etape înainte, nu mai aveam nicio şansă, aveam atunci jumătate din punctele de acum...”, a mai spus Oprescu.

Întrebat dacă este surprins de rezultatul meciului CSC Şelimbăr-Metaloglobus, scor 1-2, acesta a răspuns "Nu."

Politehnica Timşoara, retrogradată după înfrângerea de la Slatina

Cu doar 19 puncte acumulate, Politehnica Timişoara este prima echipă din grupa aceasta de play-out, care retrogradează direct, după această etapă. 

Din păcate, s-a întâmplat să retrogradăm astăzi, dar ştiam că situaţia noastră era foarte grea, foarte complicată. Chiar şi cu o victorie azi, şansele erau foarte, foarte mici, mai ales că avem un meci în plus faţă de urmăritoare. Felicităm echipa gazdă pentru victorie, noi am încercat, nu cred că am arătat ca o echipă care retrogradează cu câteva etape înainte de final. Din păcate, am avut şi neşansă, la 0-0, dacă nu loveam bara şi reuşeam să marcăm primii, cred că altul era rezultaul. Le-am şi spus jucătorilor, cine marchează primul gol, va câştiga. E greu să întorci. Dar, felicitări gazdelor, le urez să rămână în Liga a II-a. 

Suporterii sunt alături de noi, oriunde jucăm în ţară, cred că un suporter rămâne suporter, indiferent de liga în care eşti. Bineînţeles, cu toţii ne-am dori să fim la alt nivel, dar din păcate asta este situaţia fotbalului timişorean. Cred că voi continua cu Poli, acum să vedem sub ce formă. Avem un proiect, pentru că luam în calcul retrogradarea în Liga a III-a, şi mergem mai departe, iar această retrogradare să o privim ca un punct de plecare pentru sezonul viitor”, a declarat antrenorul echipei Politehnica Timişoara, Paul Codrea. 

Clasament grupa A play-out:

1. Unirea Slobozia 34 puncte

2. CSC Şelimbăr 33 puncte

3. AFK Miercurea Ciuc 33 puncte

4. CSM Slatina 31 puncte

5. Metaloglobus Bucureşti 26 puncte

6. Minaur Baia Mare 22 puncte

7. Politehnica Timişoara 19 puncte