FOTO. CSM Slatina, remiză albă cu Unirea Slobozia. „Ne trebuie puţin mai multă calitate pe faza de atac”

Echipa de fotbal CSM Slatina a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu Unirea Slobozia, formaţie ce ocupă primul loc în play-out, ialomiţenii ratând intrarea în play-off chiar în ultima rundă a sezonului regular. Cu acest rezultat, gruparea slătineană a urcat pe locul al treilea în clasamentul grupei, cu 28 de puncte, însă mai important este faptul că reuşeşte să menţină avansul de şase puncte faţă de locul de baraj, ocupat de Metaloglobus Bucureşti.

CSM Slatina a încheiat la egalitate, scor 0-0, confruntarea de pe teren propriu cu Unirea Slobozia, în cadrul celei de a doua etape a play-out-ului. Jocul a fost unul de luptă, pe o ploaie măruntă şi rece, cu puţine ocazii de poartă, însă, chiar şi aşa, slătinenii au fost mai periculoşi şi ar fi putut marca cel puţin un gol. Atacantul ucrainean Plokhotnyuk a ratat întâlnirea cu balonul, la o centrare bună, în faţa porţii a lui Doman, în minutul 30, ratând o ocazie uriaşă de a deschide scorul. George Leaţă a avut, de asemenea, o ocazie imensă, în minutul 48. Scăpat spre poartă, mijlocaşul slătinenilor a şutat, din careu, direct pe portar, ieşit în întâmpinare. Şi Dorin Toma a avut o ocazie bună, însă nefructificată pe tabelă. Mijlocaşul slătinenilor recuperează un balon în jumătatea adversă, iniţiează acţiunea de atac şi şutează din marginea careului de 16 metri, la colţul lung, însă portarul oaspeţilor reuşeşte să respingă (min.63). Cristinel Dinu a trecut şi el pe lângă o situaţie aproape similară, însă şi şutul acestuia, din marginea careului, a fost reţinut de portar (min.86). S-a terminat 0-0, la capătul unei partide în care slătinenii s-au văzut nevoiţi să se mulţumească cu un punct, având în vedere faptul că îşi menţin avansul de şase puncte faţă de locul de baraj.

Cu 28 de puncte acumulate, CSM Slatina se află pe locul al treilea, urcând un loc în clasament după această etapă, însă CS Comunal Şelimbăr, care are 27 de puncte, nu a evoluat. Cele două se vor întâlni în meci direct, runda viitoare, în deplasare.

Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, îşi dorea mai mult de la acest joc, însă, este conştient că le lipseşte un plus de calitate în atac.

„Nu sunt mulţumit, noi ne doream să câştigăm, dar nu întâmplător suntem echipa cu cele mai multe rezultate de egalitate. Ne trebuie un pic mai multă calitate pe faza de atac, pentru că avem momente în care greşim pasele finale, din cinci, zece metri, jucătorii fără să fie forţaţi. Asta este, jucăm până la capăt, avem şi după această etapă avans de şase puncte faţă de locul de baraj, sper să menţinem acestă diferenţă şi după meciurile următoare.

După meciul cu Unirea Dej am fost foarte supărat, pentru că ştiam că lupta în această grupă va fi până la capăt. Dacă eram în cealaltă grupă, lucrurile erau tranşate încă de la începutul play-outului, pentru că diferenţa de puncte era destul de mare. Aşa, jucăm până la final, dar până la urmă de-asta este frumos fotbalul”, a declarat Daniel Oprescu, după meciul cu Unirea Slobozia, precizând totodată că un rezultat bun contra celor de la Metaloglobus, care ocupă locul cinci, le va asigura în mare parte salvarea directă, astfel încât slătinenii să nu-şi joace salvarea directă până în ultima etapă.

Unirea Slobozia, încă în suferinţă după ratarea play-off-ului

De cealaltă parte, antrenorul formaţiei oaspete, Enache Costea, a catalogat rezultatul ca fiind unul pozitiv, iar totodată a vorbit despre căderea din punct de vedere mental a formaţiei ialomiţene, după ratarea play-off-ului.

Concluzia pozitivă este că pentru noi este primul joc după foarte mult timp în care nu primim gol, pentru că inclusiv în sezonul regular am primit gol. Defensiv pot să spun că am arătat bine. Din punct de vedere ofensiv mai sunt lucruri de pus la punct. A fost un joc încâlcit, un joc de luptă, ştiam că ne aşteaptă un meci greu, cu un adversar care se bate foarte bine pentru orice minge...Important este că nu am primit gol şi am luat un punct.

A fost o dezamăgire mare, iar asta s-a văzut în rezultatele următoare, inclusiv în cel de astăzi, pentru că nu ne-am gândit în niciun moment că nu prindem primele şase echipe. Decepţia, deziluzia a fost pentru toată lumea atât de mare încât cu greu am reuşit să ne concentrăm şi în continuare chestia asta, ratarea play-off-ului, ne apasă foarte tare. Dar, e clar că trebuie să ne vedem de joc, pentru că mai sunt etape, nu cred că ar trebui să ne facem noi griji foarte mari, dar trebuie să fim atenţi pentru că lupta pentru salvarea de la retrogradare este încă deschisă”, a declarat Enache Costea, antrenor Unirea Slobozia.