Focare de varicelă la unităţile de învăţământ din Negreni şi Vitomireşti

Două focare de varicelă au fost confirmate în judeţul Olt, la unităţile de învăţământ din Negreni şi Vitomireşti. De asemenea, mai sunt cazuri sporadice şi în alte unităţi, iar părinţii trebuie să ştie că la primele semne de boală, copilul trebuie să rămână în izolare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, în unitatea de învăţământ de la Negreni sunt şapte copii confirmaţi, de la diferite clase, iar în cea de la Vitomireşti sunt 20, care au prezentat boala în decursul a peste 30 de zile. 

Sunt în evoluţie două focare de varicelă, la unităţi de învăţământ din Negreni şi Vitomireşti. Ţinând cont că varicela este o boală cu transmitere aerogenă, măsurile sunt cunoscute...Se efectuează aerisire, curăţenie şi dezinfecţie curente, de către personalul şcolii, iar copiii trebuie să rămână acasă, în izolare, în perioada în care sunt contagioşi, 21 de zile cel puţin sau până la curăţarea semnelor existente pe piele. Mai sunt cazuri şi în alte unităţi de învăţământ din judeţ, însă sporadice”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.