Florin Barbu, anunţ privind importul de cereale din Ucraina. În ce condiţii va mai fi posibil

Ministrul Agriculturii Florin Barbu anunţă că a fost adoptată măsura prin care se reglementează importul de cereale din Ucraina.


Ministrul a precizat că importul de cereale va fi posibil doar pentru fermierii și procesatorii români care demonstrează că au nevoie de anumite cantități pentru completarea stocurilor.

„Protejăm munca fermierilor noștri, așa cum am promis! A fost adoptată măsura prin care reglementăm importul de cereale din Ucraina, pentru a ne asigura că piața nu va fi inundată de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță din import. Importul de cereale va fi posibil doar pentru fermierii și procesatorii români care demonstrează că au nevoie de anumite cantități pentru completarea stocurilor. De asemenea, nu pot intra în procesare sau furajare decât cerealele care respectă standardele de calitate, certificate de ANSVSA, pe baza probelor primite și analizate”,a declarat Florin Barbu.

El a adăugat că România sprijină Ucraina, însă e obligatoriu să apere munca fermierilor români.

„Nu vom permite ca pe piața românească să intre produse afectate de boli sau dăunători sau care nu sunt 100% sigure pentru consum. Sprijinim în continuare Ucraina pentru tranzitul cerealelor, dar este obligatoriu să apărăm munca fermierilor români!”, a mai spus ministrul.