Familii din judeţul Olt, repatriate din Fâşia Gaza (VIDEO)

129 de români, printre care şi persoane din judeţul Olt, au fost repatriate de autorităţi din Fâşia Gaza, potrivit premierului Marcel Ciolacu.


Marcel Ciolacu a revenit din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.

Premierul a declarat că printre cei repatriaţi se numără şi persoane din judeţul Olt.

„Au fost recuperați 129 de români atât români cu cetățenie română, cât și români din Republica Moldova. Fiecare familie, avem familii din Timișoara, Iași Dolj, Olt, Suceava, Bacău, fiecare are povestea ei. Mulți erau fericiți că merg la bunici acasă la Bacău sau la Suceava. Este o acțiune care va continua și în zilele următoare până când ajung la familiile lor”, a declarat Ciolacu.

Ca să ajungă în România, românii din Gaza au trecut prin controale dure de securitate, au călătorit şase ore cu mașinile prin deșert și apoi alte trei ore cu o cursă specială TAROM și cu un avion militar Hercules. 

Pe pistă au avut loc momente emoționante, în care repatriații și-au întâlnit rudele care i-au așteptat cu nerăbdare acasă.