Fals stomatolog, reţinut de poliţişti. Făcea intervenţii fără să deţină drept de liberă practică

Doi cetățeni sirieni în vârstă de 26 de ani au fost reținuți de procurori după ce unul dintre ei ar fi exercitat profesia de medic stomatolog la un cabinet din Sectorul 5 fără a avea drept de liberă practică în România.


Acesta i-ar fi făcut intervenții stomatologice unei foste deținătoare a titlului Miss România, Larisa Popa, în noiembrie anul trecut, potrivit informațiilor G4Media.ro. Larisa Popa a povestit la Antena 3 că a mers cu o durere de măsea la un cabinet stomatologic deschis non-stop şi a fost la un pas să rămână fără dinţi.

Comunicatul poliției, citat de g4media.ro:

La data de 30 martie a.c., Direcția Generală de Poliție a Municipiului București- Serviciul de Investigații Criminale a efectuat activități operative, în vederea depistării a doi cetățeni sirieni.

Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și fals în înscrisuri, sub semnătură privată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

În fapt, unul dintre aceștia a exercitat, în luna noiembrie 2022, profesia de medic stomatolog, fără a avea drept de liberă practică pe teritoriul României, față de mai multe persoane, la un cabinet medical stomatologic, din Sectorul 5, fiind ajutat de către un alt cetățean sirian, care este medic stomatolog, cu drept de liberă practică în România.

Cu sprijinul I.G.I. s-a reușit depistarea celor doi bărbați, ambii în vârstă de 26 de ani, care au fost conduși la sediul Serviciului de Investigații Criminale, iar după efectuarea activităților procedural-penale, s-a dispus reținerea acestora, pentru 24 de ore.